Темпото, с което руските военни заводи произвеждат артилерийски снаряди, е

...
Темпото, с което руските военни заводи произвеждат артилерийски снаряди, е
Коментари Харесай

Sky News: Русия произвежда снаряди с тройно по-бързо темпо от САЩ и ЕС

Темпото, с което съветските военни фабрики създават артилерийски снаряди, е три пъти по-бързо, в сравнение с Съединените щати и страните от Европейски Съюз, оповестява Sky News с позоваване на консултантската компания Bain & Company.

Съвкупната мощност на стопанските системи на украинските съдружници доста превъзхожда тази на съветската, само че те мощно изостават във връзка с скоростта на военното произвеждане.

Според прогнозите на Bain & Company, през 2024 година в Русия ще бъдат създадени към 4,5 милиона артилерийски снаряди, а страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати общо ще произведат 1,3 милиона. При това себестойността на съветските 152-милиметрови муниции е четири пъти по-ниска, в сравнение с западните от 155 милиметра.

От украинските въоръжени сили означават, че на всеки изстрелян от тях снаряд руснаците могат да отговорят с пет. В изявление за Sky News украински боен разяснява, че при тези условия се е наложило бойците да се научат до поразяват задачите с по.малко снаряди.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР