ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Израел е изправен пред ново

...
ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Израел е изправен пред ново
Коментари Харесай

Израел е изправен пред ново осъждане за ударите в Рафах, които според местните здравни служители са убили 45

ТЕЛ АВИВ, Израел (AP) — Израел е изправен пред ново наказание в понеделник за ударите против град Рафах в южната част на Газа, които съгласно локалните здравни чиновници са убити минимум 45 палестинци, в това число разселени хора, живеещи в палатки, обхванати от пожар.

Израел е изправен пред възходяща интернационална рецензия за войната си с Хамас, като даже някои от най-близките му съдружници, изключително Съединените щати, показаха отвращение от гибелта на цивилни. Израел твърди, че се придържа към интернационалното право, макар че е изправен пред надзор във висшите международни съдилища, един от които предходната седмица изиска да спре офанзивата си в Рафа.

Израел сподели, че преглежда гибелта на цивилни, казвайки, че е блъснал апаратура на Хамас и е умъртвил двама високопоставени бойци на Хамас. Атаката от неделя вечерта, която изглеждаше една от най-смъртоносните във войната, оказа помощ за увеличението на общия брой на палестинските жертви във войната над 36 000, съгласно Министерството на здравео...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР