Косово изпълни всички изисквания на ЕС за премахване на наложените

...
Косово изпълни всички изисквания на ЕС за премахване на наложените
Коментари Харесай

Курти: ЕС трябва да премахне наказателните мерки срещу Косово

„ Косово извърши всички условия на Европейски Съюз за унищожаване на наложените му ограничения и те би трябвало да бъдат отстранени. “

Това съобщи косовският парламент Албин Курти по време на съвещание на Министерския съвет за европейска интеграция, заяви „ Коха “.

" Мерките, които са в действие против Косово, опонират на напъните на района за ускорена интеграция в Европейски Съюз, изключително в проекта за напредък и неговата цел. От друга страна, ние продължаваме с напъните си за откриване на повече благоприятни условия в границите на разговора за промени в Европейски Съюз. В този подтекст сме изпълнили всички условия на Европейски Съюз за унищожаване на ограничаващите ограничения и тези ограничения би трябвало да бъдат отстранени. " - сподели Курти.

Министър-председателят добави, че Косово е готово освен да получи статут на страна-кандидатка за участие в Европейски Съюз, само че и да стартира договарянията за присъединение.

" Вярваме, че участието в Европейски Съюз би трябвало да се основава на меритокрация, а като най-напредналата народна власт в района сме подготвени да отговорим на хилядите механически въпроси, които ни задава Европейската комисия. В съпоставяне с района Косово е готово освен за статута на претендент, само че и за започване на договаряния и отваряне на многото глави за участие. Членството в Европейски Съюз е стратегически избор, ние направихме избор там, а към Програмата за европейски промени се отнасяме доста съществено от началото на мандата. " - съобщи Курти./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР