Косата казва много неща за тялото ни, но също така

...
Косата казва много неща за тялото ни, но също така
Коментари Харесай

8 неща, които ни казва косата за здравето



Косата споделя доста неща за тялото ни, само че също по този начин и демонстрира по какъв начин външните фактори ни се отразяват. В някои случаи косата може да се опита да ни подскаже за здравословен проблем, за който даже не подозираме, че съществува. Ето и 8 неща, които косата сигурно ни споделя.
Митовете за косата, в които мнозина имат вяра още
Никак не е елементарно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  у...

Трябва да употребявате слънцезащитен крем

Ако косата ви е суха, чупи се елементарно и няма никакъв живот в нея, то най-вероятно повода е, че се излагате прекомерно доста на слънце. Вредните слънчеви лъчи освен вредят на косата ви, само че и на организма ви. Честото изгаряне може даже да се окаже канцерогенно за клетките.

Често изразходване на нездравословни храни

Ако хапвате повече обработени храни, трансмазнини и други сходни неща, то нищо чудно, че косата ви е слаба и се накъсва. Вредните храни не инцидентно са такива, тъй като оказват въздействие върху целият ни организъм, в това число и на косата.

Прекалено огромни перфекционисти

Нервните хора постоянно имат навика да дърпат косата си или да я въртят на пръста си. Всъщност, това единствено я поврежда в дълбочина, само че е и сигнал, че сте прекомерно огромни перфекционисти и би трябвало да му отпуснете края. Ако това положение не се овладее, може да се трансформира в психологично разстройство, което се характеризира с прекомерно скубане на косата.

Имате проблеми със зъбите

Хората, които имат проблеми с косата, постоянно имат такива и със зъбите. Причината за това е ниските равнища на белтъка кератин. Също по този начин, това е причина косата ви да капе, да се изважда елементарно от корените и даже да не пораства.

По същата причина е с емайла. Ако прекомерно постоянно имате проблем с кариеси или ви се ронят зъбите, то това е най-честата причина.
6 казуса, за които подсказва положението на косата
Според учените, всяка смяна във типа на косата може да подсказва съществени отклонения от здравето. 1. Стресът (и гените) м...

Страдате от високи равнища на стрес

Ако косата ви пада повече от нормално, то най-вероятно имате високи равнища на напрежението. При високи стойности на напрежението, са причина да имате повишение на хормоните. Първото нещо, по което това си личи, е точно косопада. Открийте повода за напрежението и просто я отстранете.

Пиете противозачатъчни

Те могат да бъдат причина за косопада, в случай че не са съответно за вас. Забележите ли това, то би трябвало да говорите с лекаря си, с цел да смени таблетките.

Трябва да пазите здравето на очите си

Това се отнася за хората, които са естествено руси и имат светли коси. Слънцето пречи на тези хора и постоянно им вреди. Те просто наподобяват с изтощена коса, без даже да са я боядисвали.

Имате проблем с щитовидната жлеза

Намалената функционалност на щитовидната жлеза може да бъде причина за косопада, оредяване и даже раздробяване. Ако имате тези наблюдения върху себе си, то е добре да изследвате щитовидните хормони за всеки случай. Ако има отклоняване, незабавно ще го хванете и предприемете ограничения.
Ето по какъв начин да имаш блестяща, луксозна коса!
Запознай се с тези препоръки, които ще ти обезпечат лъскава, витална и гъста коса. Косата е превъзходен метод да изразите себе си и да сте исти...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР