Коронавирусът не спря изграждането на газовата връзка Комотини-Стара Загора, съобщават

...
Коронавирусът не спря изграждането на газовата връзка Комотини-Стара Загора, съобщават
Коментари Харесай

Продължава изграждането на газовата връзка Комотини-Ст.Загора

Коронавирусът не спря построяването на газовата връзка Комотини-Стара Загора, оповестяват гръцки медии. Осигурено е финансиране, а планът е стратегически за стопанската система. Европейската капиталова банка отпусна заем от 109 млн. евро за финансиране на строителството на газовата връзка сред Гърция и България, осведомят през днешния ден медиите в Атина.

Въпреки рецесията с разпространяването на ковид, сполучливо се прави строителството и от двете страни, акцентират гръцките издания. Посочва се още, че българският парламент е утвърдил гаранционно съглашение с банката и средствата са утвърдени.

" За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор ", съобщи министър председателят Борисов след срещата си с гръцкия министър ръководител на конгрес в Солун.

Вестник " Етнос " оповестява, че единствено преди дни и макар изключителната конюнктура на пристанището в Александруполис е пристигнала първата партида от тръбите, които са нужни за създаване на трасето на интерконектора от гръцка страна.

" Работим в сложни условия, съблюдават се всички защитни ограничения, тъй като след рецесията имаме потребност от тези планове, които ще възстановят стопанската система ", съобщи шефът на пристанище Александруполис.

Интерконекторът Комотини-Стара Загора е страгически план за Европейския съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР