Коронавирусът нанесе значителни щети до момента, и не се знае

...
Коронавирусът нанесе значителни щети до момента, и не се знае
Коментари Харесай

Коронавирусът влезе във фирмите

Коронавирусът нанесе обилни вреди досега, и не се знае какви ще бъдат в идващите месеци. Доста компании затвориха предприятията, освободиха служащите. Други обаче продължиха - било тъй като имаха поръчки за осъществяване, или създават артикули, за които има пазар, или притежателите решиха, че няма заплаха. В последните десетина дни обаче няколко предприятия бяха принудени да затворят, тъй като бяха открити случаи на инфектирани с ковид служащи.

Работници от още едно дружество в Доспат са положителни за новия ковид, осведомят от РЗИ-Смолян. Седем души от компания за произвеждане на плетиво в града са посочили позитивни проби. На предприятието са предписани противоепидемични ограничения и цялостна стерилизация на пространствата, прецизират от РЗИ.

Заразените служащи са сложени под 28-дневна домашна изолираност при наблюдаване от персоналните лекари. На 14-дневна карантина са подложени сътрудниците им от предприятието, които са били в контакт с тях. Новите случаи на ковид станаха известни, откакто притежателят на предприятието обезпечи проби за всички служащи.

Преди това имаше случай е в Сърница. Със заповед на шефа на Районната здравна работа в Пазарджик доктор Фани Петрова бе разпоредено краткотрайно прекратяване активността на завод за облекло в града. Шест от доказаните нови случаи в родопския град са били на работнички в цеха. Там ще бъде осъществена съществена стерилизация.

До момента Районните здравни инспекции оповестиха за сходни случаи в Доспат, Стара Загора, Пазарджик...

Епидемиологичната конюнктура в община Доспат се усложни след записания случай на постъпила с коронавирурс в болница в прилежаща област работничка от дружество за детски играчки. При следене на контактните с нея лица излиза наяве, че източникът на заразяване е евентуално на работното й място. Следва всеобщо проучване на над 220 служащи в цеха, при което са доказани 48 позитивни проби до момента. От РЗИ- Смолян допускат, че болестта е проникнала в Доспат от Сърница, от където са част от работещите в предприятието.

Няма данни за новозаболели служащи от двете местни огнища на болестта - предприятието за преправка на птиче месо "Градус " и текстилната фабрика "Наталия ".
И през днешния ден не престават проучванията на служащите в двете старозагорски компании, на следващия ден се чакат последните резултати. /ПП/

В края на месец май Covid-огнище спря някои от индустриалните линии в завода за произвеждане на авточасти "Костал България Аутомотив " ЕООД в Индустриалната зона на Пазарджик. Заразените с ковид служащи са от три разнообразни области - Пазарджик, Смолян и Пловдив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР