Корона пандемията се отрази много на туризма и заведенията. Приготвянето

...
Корона пандемията се отрази много на туризма и заведенията. Приготвянето
Коментари Харесай

Кризата и дистрибуцията на храни и напитки

Корона пандемията се отрази доста на туризма и заведенията. Приготвянето на храна за фамилията дава съображение на потребителите да мислят, че храненето на открито или доставката на вечеря до у дома не са толкоз потребни, колкото домашното готвене. В момента версията „ направи си самичък “ наподобява доста по-безопасна и евентуално ще бъде по този начин още дълго време.

С една дума се открива една голяма дупка в дистрибуцията. Твърде огромен брой дистрибутори в Западна Европа се занимават само със зареждане на заведения и хотели. Това са хиляди транспортни средства и големи складови площи, които сега нямат работа. Мултинационалните вериги държат над 70% от ритейл пазара и е обяснимо, за какво толкоз доста дистрибуционни компании са ориентирани към хореката.

Но в този момент нямат работа и една от опциите им е да преструктурират бизнеса си към дребните магазини и директната доставка. Този развой към този момент стартира. И продължава с допълнение на портфолиото в складовете с артикули, които са подобаващи за крайния консуматор. От това ще завоюват множеството по-малки производители и тези, които досега са надалеч от фокуса на вносители и дистрибутори.

Това несъмнено е съображение за българските производители като доста непосредствен пазар да сграбчен опциите. Моментът е доста подобаващ да се разработят задграничните контакти и да се натисне износа откакто ограниченията се разхлабят.

Има индикации, че откакто пазарът на жилища се отвори още веднъж, хората могат да решат, че им е писнало от пренаселени градове и дребни жилища. Провинцията внезапно ще е по-привлекателна - още повече, в случай че работодателите станат по-доверчиви към тези, които желаят да работят от у дома. Затова по-малките обитаеми места бързо могат да изживеят същински взрив, изключително в западна Европа, където подвижността е доста развита. И тъй като огромните вериги не могат да отворят бързо нови обекти, а и в дребните градчета сметката не излиза, прекомерно евентуално е дребните магазини да се възродят. Именно там ще се насочат и част от ресурсите на хорека дистрибуторите.

Предстоящото стягане на коланите неименуемо ще се отрази на локалните продажби. Затова най-логично наподобява да погледнем към непознатите пазари, с цел да опазим оборота си. Но и локалните дистрибутори, които мощно разчитат да хореката, ще стартират да се връщат към магазините. Единственият метод да влязат още веднъж е като добавят асортимента си. Ето за какво са нужни повече старания да възстановим контакти с някои дистрибутори и да разкрием нови дистрибуторски мрежи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР