Корнелия Нинова вече загрява за кабинет. Правителство с третия мандат

...
Корнелия Нинова вече загрява за кабинет. Правителство с третия мандат
Коментари Харесай

Нинова призна, загрява за кабинет. Условията

Корнелия Нинова към този момент загрява за кабинет. Правителство с третия мандат би било спешно, само че би трябвало да се направи опит, сподели соцлидерът в студиото на Нова тв. Тя разяснява опцията за сформиране на кабинет с третия изследователски мандат и сподели, че желае да го получи.

Българска социалистическа партия не гласоподава „ за ” декларацията на „ Продължаваме Промяната ”, тъй като сред заявените от Политическа партия думи и дейностите им е имало несъгласия, уточни Нинова.
-->
„ В документа авансово бяха заложени въпроси или тематики, които те също по този начин авансово знаеха, че няма по какъв начин да подкрепим ”, добави Нинова като посочи, че едно от тях е изпращането на военна помощ за Украйна. Тя въпреки всичко остава оптимист, че постоянен кабинет ще има, само че акцентира, че той би трябвало да има период.

Според ръководителя Българска социалистическа партия страната ни няма да успее да влезе в еврозоната на 1-ви януари 2024 година, без това да провокира разтърсвания. „ Ние желаеме това да се направи рационално, постепенно и с причини. Икономиката да не се срине и хората да не обеднеят още повече - това са нашите запаси във връзка с еврозоната ”, сподели още Нинова.

Тя разяснява и работата на служебното държавно управление. Според нея не може служебният кабинет да поема дълготрайни задължения. „ Тяхната работа е да вършат избори, а не политики и то такава нападателна военщина ”, акцентира Нинова. По думите ѝ войната би трябвало да бъде решена с дипломация. 

Според някогашния обществен министър президентът е трансформирал в табиет това да дава оценка на политически партии и на Народното събрание. „ Постоянните нападки против партиите и Народното събрание наливат масло в огъня на рушене на българската народна власт, на парламентарната република, на институциите ”, безапелационна е Нинова. Тя акцентира, че президентската институция не стои настрана от протичащото се.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР