Консултантската компания Kearney публикува новите данни от годишния си доклад

...
Консултантската компания Kearney публикува новите данни от годишния си доклад
Коментари Харесай

Кои са най-привлекателните офшорни зони в света

Консултантската компания Kearney разгласява новите данни от годишния си отчет за най-привлекателни офшорни зони в света.

В челната тройка се подреждат Индия, Китай и Малайзия.

Топ 10 на най-привлекателните страни допълват Бразилия, Обединеното кралство, Индонезия, Виетнам, Съединени американски щати, Тайланд и Мексико.

Англия се издига на петата позиция в международната ранглиста, като единствената европейска страна в Топ 10, което акцентира нейното предимство в региона на науката и технологиите.

Страната съчетава научни и софтуерни благоприятни условия и дава условия за регистрация на огромен брой патенти в нови технологии, като изкуствен интелект, машинно образование, блокчейн и роботика.

Всички тези фактори я вършат извънредно атрактивна дестинация за офшорни услуги, се споделя в отчета.

България отбелязва спад в привлекателността си за офшорни услуги. През 2021 година, страната заемаше 17-мо място, до момента в който през 2023 година е на 25-то. Това е знак за усложнения във всяка от областите, които се правят оценка при ранжирането на страните, предлагащи офшорни услуги.

Източна Европа демонстрира леко усъвършенстване в класирането, изключително страни като Полша, Унгария, Чехия и Румъния. Тези страни се радват на нарастване на привлекателността си поради развиването на бизнес средата и цифровизацията.  Също по този начин, забележителният приток на гении, които мигрират от Украйна към прилежащите страни поради войната, способства за усилването на тяхната прелест за офшорни услуги, се отбелязва в класацията.

Полша, съответно, продължава да притегля огромни задгранични вложения, като се отличава с удобна бизнес среда и високо равнище на цифровизация.  Това предизвиква откриването на стартъпи, а просветителната система се приспособява сполучливо, с цел да дава отговор на потребностите на бързо разрастващата се софтуерна среда.

В резултат на тези старания, Полша съумява да заеме второ място от страните в Европа.

Проучването на Kearney акцентира, че опазването на работната мощ и нейната адаптивност към софтуерните нововъведения са от значително значение за страните, които желаят да бъдат конкурентни в бъдеще.

Индустриалната гражданска война 4.0 трансформира търсенето на умения и специалности, по тази причина стратегическото развиване на база от гении, които елементарно усвояват новите технологии, е от основно значение за страните, които стремят да се наредят измежду най-привлекателните дестинации за офшорни услуги.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР