Вероятно мнозина се питат защо Великден се празнува на различни

...
Вероятно мнозина се питат защо Великден се празнува на различни
Коментари Харесай

Историкът проф. Христо Матанов: Повечето мощи са плод на фантазия...

Вероятно мнозина се питат за какво Великден се чества на разнообразни дати. Защото той е един от дребното празници, който се чества по лунния календар. Трудно може да се каже за какво е останал. Ние честваме всички празници по григорианския календар, само Великден е по юлианския, изясни той.

 

Христианството в действителност почива на действителни обстоятелства, тъй че възкръсването евентуално има действителни детайли, има и детайли, които са плод на легендата. Копието на римския боец до в този момент не е потвърдено, че е действителен артефакт, защото то наподобява е по-късно. То е непокътнато и изследвано. Един от стремежите на хитлеристите е бил да бъде открито това копие, защото това би им дало голямо оръжие за битка в идеологически проект с останалия свят. Но д осега не е потвърдено с действителни обстоятелства този епизод от евангелията. Всички изследвнания демонстрират, че това копие е от по-късен интервал. Както демонстрират и проучванията върху мощите. Повечето мощи не са действителни, те са плод на фантазията на тогавашния и настоящия човек, разяснява той.

Имайте поради, че не е наложително всичко в религията да бъде потвърдено до последния подробност. Същото се отнася и за Кръстова гора, за където се има вяра, че там има парченце от кръста на Христос, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР