Консулът от Генералното консулство на Украйна в Санкт Петербург Олександър

...
Консулът от Генералното консулство на Украйна в Санкт Петербург Олександър
Коментари Харесай

Вижте как задържат украинския консул в Санкт Петербург

Консулът от Генералното консулство на Украйна в Санкт Петербург Олександър Сосонюк се е интересувал от бази данни на съветски жители и от сведения за наказателни каузи. Видеозапис от ареста му и оперативните дейности на Федералната работа за сигурност (ФСС) бе публикуван през днешния ден от нейния пресофис, предава ТАСС.



" Той идваше на базара, където работя като продавач на телефони и таблети. Мъжът търсеше бази данни на жители на Руската федерация. Интересуваха го адресни регистрации, регистрационни номера на коли, базата на ФСС и базата с наказателни каузи ", е споделил при разпит един очевидец. По думите му това е ставало от 17 до 19 март.

Според видеото Сосонюк е бил арестуван в кафене, когато е получавал електронно устройство. " Вие сте арестуван за противоправни дейности, които се назовават шпионаж, за събиране на данни от закрит темперамент ", споделя пред дипломата сътрудник от ФСС.

По-рано през днешния ден от пресофиса на съветската работа за сигурност оповестиха, че украинският консул е бил арестуван на 16 април в Санкт Петербург на мястото на престъплението, до момента в който е получавал информация от закрит темперамент - бази данни на правохранителните органи и на ФСС.

След това от съветското външно министерство оповестиха, че на Олександър Сосонюк е подредено да напусне територията на Русия до 72 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР