Конструктори са провели успешен първи полет на Flying-V, футуристичен и

...
Конструктори са провели успешен първи полет на Flying-V, футуристичен и
Коментари Харесай

Този звяр вози пътници в крилата си

Конструктори са провели сполучлив първи полет на Flying-V, футуристичен и пестелив аероплан, който един ден може да транспортира пасажери в крилата си, съобщи Си Ен Ен.

Уникалният дизайн на Flying-V слага пътническата кабина, багажника и резервоарите за гориво в крилата, а специалистите се надяват, че аеродинамичната форма на самолета ще понижи разхода на гориво с 20% спрямо днешните самолети. Името на машината идва от формата й - гледана от горната страна, тя наподобява на латинската писмен знак V.

Експертите тестваха 22,5-килограмов и 3-метров модел на футуристичния аероплан, създаден от откриватели от Технологичния университет в Делфт, Нидерландия, в партньорство с самолетната компания KLM.

Екип от откриватели и инженери са тествали самолета в авиобаза в Германия, където са работили с екип на " Еърбъс “ за тестване на излитания, маневри и подходи за кацане.

Дистанционно контролирайки самолета, откривателите съумели да „ вдигнат колесника “ със скорост 80 км/ч, до момента в който скоростта на полета, ъглите и тягата на самолета протекли по проект..

Експертите са работили интензивно за усъвършенстване на самолета: с цел да се усъвършенства телеметрията, екипът е бил заставен да промени центъра на тежестта на самолета и да настрои антената му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР