Конго увеличава защитените си морски територии, за да запази едни

...
Конго увеличава защитените си морски територии, за да запази едни
Коментари Харесай

В защита на морските обитатели: Конго разширява защитените си територии в Атлантическия океан

Конго усилва предпазените си морски територии, с цел да резервира едни от най-ценните си жители в океана. Само на едно от местата живеят над 150 типове риба. Освен това локалните риболовци се притесняват, че промишленият лов на риба ще убие поминъкът им.

В устрема си да ускори опазването на околната среда, Конго разгласи нови морски предпазени зони. Това са залива Лоанго, ситуиран на атлантическото крайбрежие, и две други места, където се срещат значими в международен мащаб типове риба.
Страната, взаимно с Глобалния екологичен фонд, пое самодейността за основаване на предпазени зони. Проучванията демонстрират, че в този регион на залива Лоанго има 153 типа риби. Тъй като все по-често се появяват проблеми, свързани с климата, това ни подтиква да опазваме океаните, тъй като океанът е регулатор на климата.
Алексис Нгома, координатор на Renatura Congo

Осъзнавайки трайното влияние на човешката активност върху морското дъно, Организацията на обединените народи е оповестила интервала 2020-2030 година за десетилетие на океаните.
В Конго и по-специално на този плаж има четири разнообразни костенурки, които идват да се развъждат и хранят. През сухия сезон имаме големи миграции на гърбати китове, които идват от Антарктида и се изкачват до парка Конкуати и Габон. В допълнение към гърбатите китове имаме и типове делфини, които са включени в аления лист и затова са застрашени от изгубване, какъвто е гърбатият делфин. Една от дейностите на Renatura е да изследва тези типове.
Робин Марсак, координатор по стабилно развиване на океана

Освен залива Лоанго, конгоанските управляващи са оповестили за предпазени зони залива Мваса и националния парк Конкуати Дули.
Много хора тук чакат въвеждането на тези морски предпазени зони. Местните общности се притесняват, че промишленият лов на риба може да заплаши продоволствената им сигурност. 
Седрик Лионел, Africanews

Атлантическите води на Конго са жертва на нерегламентиран индустриален лов на риба, който заплашва освен деликатните екосистеми, само че и живота на локалните риболовци.
Промишлените риболовци ловят всички риби, даже и най-малките. Как ще изхранваме фамилиите си? Ние към този момент не допираме морските костенурки. Преди не знаехме, че един ден те ще бъдат предпазени. Но дано страната да отбрани и нашия лов на риба!
Рибар

Организацията на обединените народи разгласи интервала 2020-2030 година за десетилетие на океаните.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР