Словенецът Тадей Погачар спечели кралския 15-и етап от Обиколката на

...
Словенецът Тадей Погачар спечели кралския 15-и етап от Обиколката на
Коментари Харесай

Тадей Погачар спечели кралския етап в колоездачната обиколка на Италия

Словенецът Тадей Погачар завоюва " кралския " 15-и стадий от Обиколката на Италия. Колоездачът на отбора на Обединените арабски емирства измина дистанцията от 222 километра от Манерба дел Гарда до Мотолино за 6:11:43 часа. Тя включваше нанагорнище на надморска височина от 5400 метра.

25-годишният Погачар изпревари противниците си в най-трудния стадий от тазгодишното съревнование, с цел да добави три минути към към този момент забележителното си преимущество в генералното класиране.

Въпреки че караше повече от шест часа през високите планини, словенецът беше ухилен, до момента в който получаваше овации от почитатели на финала в Ливиньо.

" Днес беше един от най-хубавите дни за мен... Беше в действителност прекрасен стадий, в действителност добър маршрут с хубави изкачвания. Екипът свърши добра работа. Много съм благополучен, че го държахме под надзор. Беше в действителност мощно отделяне, само че дадох всичко от себе си в последните 10-15 км. Много съм благополучен, че съумях да печеля " кралския " стадий в Ливиньо, едно от обичаните ми места в Италия ", разяснява Погачар.



Той приключи стадия с 29 секунди преднина пред първенеца в конкуренцията за 2014 година Наиро Кинтана (Колумбия) и на 2:32 минути пред третия Георг Щайнхаузер (Германия).

С бонус секундите, които събра, Погачар води в " Джирото " с 6:41 минути пред британеца Герайнт Томас (Инеос). Трети е колумбиецът Даниел Мартинес (Бора-Хансгрое) на 6:56 минути.

Това е първи път, в който двукратният победител в " Тур дьо Франс " Погачар взе участие в " Джирото ". Той ще се опита да завоюва и двете съревнования тази година.

До края на Обиколката на Италия остават единствено шест стадия след почивния ден в понеделник. " Джирото " приключва в Рим на 26 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР