Александър Зверев триумфира там, откъдето всичко започна за него. Саша

...
Александър Зверев триумфира там, откъдето всичко започна за него. Саша
Коментари Харесай

Рим е покорен: Зверев спря сензационния поход на Джари и отново е шампион във Вечния град!

Александър Зверев победи там, откъдето всичко стартира за него. Саша завоюва дебютната си Мастърс купа в Рим през 2017-та година, когато надделя Новак Джокович във финала. Днес германецът за повторно в кариерата си можеше да оптразнува спечелването на купата във " Вечния град ", откакто спря похода на изненадата на шампионата Николас Джари - 6:4 7:5 за 1 час и 43 минути игра. Зверев не даде нито една точка за пробив на своя противник и завоюва 95 % от разиграванията на първото си подаване, което беше в главната на неговия шести успех в Мастърс " сериите ", който ще го върне назад в топ 4 на международната класация.

Зверев беше безусловно безкомпрмисен на личен сервис, като минаваше без изгубена точка през своите подавания, до момента в който чилиецът трябваше да се бори за всяка една извоювана точка на личен начален удар. Джари се справяше чудесно на първо подаване, единствено че нещата надалеч не стояха по този начин, когато му се наложи да играе на второ подаване и някогашният първенец печелеше всяко едно по-дълго разиграване. Първите благоприятни условия пред германеца се откриха при 4:3 в негова изгода, когато той поведе с 15:40, единствено че южноамериканецът отреагира със смела игра и серия от уинъри му разрешиха да изравни за 4:4. Световният номер 5 обаче продължи да упорства и доста скоро се снабди с два следващи сетбола, а чилиецът не устоя на напрежението и съобщи частта с бърза непредизвикана неточност.

3-ият подложен продължи да играе на извънредно високо равнище и застраваше всеки един сервис гейм на съперника си, който правеше чудеса от смелост, с цел да се задържа в резултата. Стигна се до 5:4 в интерес на олимпийския първенец, когато той се снабди с 2 следващи мачбола, само че Джари не трепна и сподели доста самоуверен тенис, с чиято помощ възвърна паритета в резултата.

За страдание на южноамериканеца, то той ставаше все по-безпомощен от дъното на корта и в 12-ия гейм още веднъж беше изправен пред угрозата да бъде продънен, а този път любимецът пое нещата в свои ръце и провокира неправилност от ракетата на Джари, което маркира спечелването на трофея от страна на Зверев и той към този момент умерено можеше да се отдаде на страстите!

Zverev beats Nico Jarry to win his 2nd Rome title

✅22nd career title
✅6th Masters 1000 title

Back to World #4
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР