Компаниите от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST)

...
Компаниите от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST)
Коментари Харесай

Разработиха чатбот за Viber с информация за COVID-19

Компаниите от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST) не престават безплатно да подаряват цифрови решения в битката с COVID-19. След като бе създадено мобилното приложение ViruSafe, в този момент бе основан и чатбот асистент COVID-19Bulgaria , оповестяват от организацията. Всички над 4 000 000 консуматори на Viber в България ще могат да намерят най-актуална информация от достоверни източници за развиването на пандемията и подхванатите от страната ограничения, както и препоръки по какъв начин да предпазим себе си и околните си от заболяването.
Чатботът сплотява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, всички вести по тематиката, в това число и запис на брифингите на Националния действен щаб за битката с COVID-19. Неговата функционалност разрешава и приемането на вести за оповестени настоящи вести в действително време. В него всеки консуматор може да си направи бърз онлайн тест въз основата на най-често срещаните признаци за евентуалния риск от COVID-19. Създателите на решението припомнят, че , по тази причина при нараснал риск той препраща към мобилното приложение ViruSafe или пряк контакт с персоналните лекари. Интерактивното решение дава опция и за евакуиране на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на признаци, въвеждани от потребителите, автоматизирано уведомява персоналните им лекари.
Абонирането на потребителите за формалния български чатбот за COVID-19 може да се направи, като се потърси “COVID-19 Bulgaria ” от главния екран на Viber. В края на март AIBEST се ангажира да подари 15 000 часа непринуден високоекспертен труд за дигитализирането на опазването на здравето в България. Паралелно с това, асоциацията ще даде разбор на трансформациите в бизнеса, обществения бранш и обществените системи, провокирани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на фирмите в AIBEST ще проследят, проучват и дават сполучливи практики и рекомендации за промени на политики и нормативна уредба на база трансформациите в стопанската система, пазара на труда, интернационалните връзки и стратегическите за България браншове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР