Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва разследване на една

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва разследване на една
Коментари Харесай

КЗК проверява верига магазини заради промоция на олио

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира следствие на една от огромните вериги супермаркети в България - " Била ", поради промоция на олио. Производството против веригата стартира след сигнал на Комисията за отбрана на потребителите, излиза наяве от документите по процедурата. Регулаторът показва, че повода за следствието е открита липса на количества олио в промоция на цена от 3,29 лева, която е била включена в брошурите на веригата. Липсите са открити при инспекция на обект от КЗП в Монтана.

Констатирано е, че от посочения артикул няма налични количества в обекта, както и липсва информация за потребителите за идна доставка. Налични за продажба са други типове търговски марки слънчогледово олио, които се оферират на по-високи цени.

Въз основа на констатациите Комисия за защита на конкуренцията преценя, че се основават основателни подозрения за недобросъвестни дейности на комерсиалната верига, които могат за увредят ползите на другите съперници.

Преди няколко дни Комисията за защита на конкуренцията разгласи, че ще ревизира и производители, и търговци на хранителни артикули от първа нужда за вероятно съществуване на нарушавания. Това се случи, откакто цените на олиото стигнаха до 7 лева за литър предходната седмица тук-там, а в събота жители всеобщо се презапасяваха с олио.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР