Комисията за финансов надзор одобри Михаил Петров Сотиров, Доротея Николаева

...
Комисията за финансов надзор одобри Михаил Петров Сотиров, Доротея Николаева
Коментари Харесай

Доротея Николова става член на управителния съвет на ПОК „ДСК-Родина“

Комисията за финансов контрол утвърди Михаил Петров Сотиров, Доротея Николаева Николова и Румяна Боянова Сотирова като членове на Управителния съвет на ПОК „ ДСК-Родина “ АД.. Това излиза наяве от последните решения на регулатора, взето по време на петъчното му съвещание.

На 8 март Българска народна банка лицензира Доротея Николова, доскорошен изпълнителен шеф на "Банка ДСК ", за член на управителния съвет и изпълнителен шеф на "Експресбанк ".

Също по този начин КФН утвърди промените и допълненията в правилниците за организация и активност на ръководените от ПОК „ Доверие “ АД фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване.

На съвещанието си на 22 март КФН реши:

Одобрява Михаил Петров Сотиров, Доротея Николаева Николова и Румяна Боянова Сотирова като членове на Управителния съвет на ПОК „ ДСК-Родина “ АД.

Одобрява Диляна Ангелова Германова като член на Съвета на шефовете на ПОК „ Съгласие “ АД.

Одобрява Миролюб Панчев Иванов като член на Надзорния съвет на ПОАД „ ЦКБ-Сила “ АД.

Одобрява Славейко Петров Гергинов като самостоятелен член на Съвета на шефовете на „ Пенсионноосигурителен институт “ АД.

Одобрява Биляна Жорова Костова за пълномощник на капиталовия медиатор „ Коактории Финанс “ АД, гр. Пловдив.

Одобрява промените и допълненията в правилниците за организация и активност на ръководените от ПОК „ Доверие “ АД фондове за в допълнение пенсионно обезпечаване.

Издава утвърждение за промени в устава на „ Форуком Фонд Имоти “ АДСИЦ, гр. Хасково.

Съгласува избора на „ Делойт Одит “ ООД и „ АФА “ ООД като инспектори, които да извършат инспекция и легализация на годишните финансови доклади за 2019 година на Пенсионноосигурителната компания „ ДСК - Родина” АД и ръководените от компанията пенсионни фондове.

Освобождава „ ЧЕЗ Трейд България “ ЕАД от задължението да се лицензира като капиталов медиатор по отношение на реализираната от сдружението търговия с деривати на електрическа сила (по смисъла на член 5 от ЗПФИ).

Уведомява надзорния орган на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, че капиталовият медиатор „ Аларик Секюритис” ООД има желание да прави активност на територията на Англия, посредством обвързания сътрудник Tradeal LTD.

Приема на второ гласоподаване Наредба за лицата, получаващи пазарни изследвания. Предстои обнародването на наредбата в „ Държавен вестник “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР