Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди поисканото от

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди поисканото от
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда исканото от Булгаргаз поскъпване на природния газ


Комисията за енергийно и водно контролиране ще разиска поисканото от „ Булгаргаз” нарастване на цената на природния газ с 3,5%. Предложението е по-ниско от в началото плануваните близо 5 на 100.

„ Булгаргаз” внесе предложение до енергийния регулатор преди 10 дни, като за причина бе изтъкнато поевтиняването на петрола.

Ако бъде утвърдено, нарастването ще бъде в действие още за първото тримесечие на 2019 година При сходно изменение повишаването няма да се отрази в сметките на бита за топла вода и парно.

Отражение ще има обаче при потребителите, които се отопляват на газ и за индустрията. Очаква се цената на техните фактури да се усили с под 2%

В същото време енергийната комисия в Народното събрание ще изслуша изключително представители на КЕВР по искане на депутатите на левицата. Повод стана готвеното повишаване на електрическата енергия за бизнеса. На съвещанието ще участват още представители на работодателските организации, които ще бъдат наранени от готвения скок.

Очаква се депутатите да слагат и въпроси, свързани с покачването на цените и на водата във връзка задаващато се повишаване за 27 обитаеми места в страната, като приблизително цените ще се усилят с сред 0,10 и 0,20 лв. за кубик.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР