Лятото е тук и това означава едно нещо - време

...
Лятото е тук и това означава едно нещо - време
Коментари Харесай

Хидратиращи и вкусни летни изкушения

Лятото е тук и това значи едно нещо - време е да се насладите на някои освежаващи, здравословни и вкусни ястия!

Независимо дали сте в въодушевление за лека закуска или главно хранене, ние сме създали лист с най-хубавите варианти, които ще ви държат разхладени, хидратирани и здрави през целия сезон.

Пригответе се да се потопите в света на лятната кухня!

Салата с киноа и плодове

Когато става въпрос за летни ястия, мъчно е да се пренебрегне класическата салата с киноа и плодове. Тази цветна композиция освен наподобява ужасно, само че също по този начин е цялостна със здравословни хранителни субстанции. Киноата е богата на протеини суперхрана, която обезпечава дълготрайна сила, до момента в който плодовете като ягоди, манго и ананас прибавят наслада и хидратират организма. Не забравяйте да изстискате и малко лимонен сок върху вашата салата, с цел да подобрите усета ѝ и да увеличите в допълнение изгодите за здравето си, написа dir.bg.

Студена чорба от авокадо

Ако търсите нещо по-кремообразно, студената чорба от авокадо би трябвало да бъде преди всичко във вашия лист. Този апетитен шедьовър се прави от авокадо, краставица, мента и кокосово мляко - всички съставки, които оказват помощ за контролиране на телесната температура и хидратацията. Освен това, супата е превъзходен източник на потребни мазнини, които ще ви оказват помощ да се чувствате сити и удовлетворени през целия ден.

Пикантна салса

Нека си признаем - нищо не е по-близко до думата " лято " като пикантната салса! Направете си своя лична вкъщи, като употребявате пресни домати, люти чушки, лук и кориандър. Сервирайте я с обичаните си чипсове или я използвайте като гарнитура към разнообразни съществени ястия. Салсата освен прибавя другоземен усет към храната ви, само че също по този начин оказва помощ и за стимулиране на метаболизма през топлите месеци.

Табуле за жегите

Табулето е обичайно близкоизточно ядене, което съчетава кус-кус, домати, краставици, магданоз и лук. Това е идеалното решение за тези, които търсят нещо леко и освежаващо. Кус-кусът съдържа въглехидрати за сила, до момента в който зеленчуците и билките обезпечават хидратация и банкет на витамини. Опитайте да добавите малко филе от сьомга или пилешко за малко повече протеини в храната.

Мелба

И най-после, дано не забравяме десерта. Когато температурите се повишат, нищо не разхлажда по-добре от една освежаваща мелба. Направете я с пресни плодове, цедено кисело мляко и няколко лъжици мед за натурален подсладител и я украсете с нес кафе и листа от мента. Това е съвършеният метод да завършите всяко лятно хранене, без да жертвате здравословните си привички.

В умозаключение, има доста благоприятни условия за избор, когато става дума за здравословни, хидратиращи и вкусни ястия през летните жеги. От салати и супи до салса и апетитен десерт, тези предписания ще ви оказват помощ да се чувствате разхладени, енергични и щастливи през целия сезон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР