Комисията по отбрана отхвърли ветото на президента за предоставяне на

...
Комисията по отбрана отхвърли ветото на президента за предоставяне на
Коментари Харесай

Комисията по отбрана отхвърли ветото на президента

Комисията по защита отхвърли ветото на президента за даване на бронетранспортьори на Украйна. Това се случи с 11 гласа за и 4 срещу.
В претекстовете към ветото президентът уточни, че депутатите не са били задоволително осведомени с параметрите на дарението. А това от своя страна не им е разрешило да вземат обективно решение дали тази техника е с отпаднала нужда. Според Румен Радев тази техника би могла да се употребява при защитата на българската граница и при бедствия и повреди, предава nova.bg. 

" Самият факт, че тя е нужна на Украйна и че може да бъде употребена там, демонстрира че тя би била нужна тук, в случай че попаднем в такава обстановка ", съобщи Николай Дренчев, " Възраждане ". 

" Ние ги даваме, с цел да не попаднем в тази обстановка. Защото в случай че те паднат идващите сме ние през Румъния ", уточни Валентин Радев, ГЕРБ. 

" Министерство на вътрешните работи счита, че техниката е с отпаднала нужда. Не е допустимо и нейното потребление в структурите за защита на българската граница ", сподели гл. ком. Николай Николов, консултант на вътрешния министър Калин Стоянов. 

" Това са колесни машини при падналия сняг не можеха да бъдат употребявани, тежки машини, скъпи за поддръжка ", изясни Тодор Тагарев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР