Комисията по отбрана към Народното събрание подкрепи предложението България да

...
Комисията по отбрана към Народното събрание подкрепи предложението България да
Коментари Харесай

Комисията по отбрана подкрепи решението България да изпрати на Украйна неизправни ракети и боеприпаси

Комисията по защита към Народното събрание поддържа предлагането България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

„ За “ гласоподаваха 11 депутати, а „ срещу “ четирима.

От „ Българска социалистическа партия за България “ дефинираха министъра на защитата Тодор Тагарев като рисков за националната сигурност и още веднъж желаеха оставката му. „ Възраждане “ също гласоподава срещу предлагането. От „ ИТН “ обясниха, че поддържат изпращането на муниции, само че не поддържат даването на зенитно-управляеми ракети.

В предлагането за даване на спомагателна военна помощ на Украйна не става въпрос за зенитно-ракетни комплекси, изясни Тодор Тагарев пред публицисти преди началото на изключителното съвещание на комисията. Министърът изясни, че България ще даде на Украйна ракети, които не подлежат на ремонт. Не става въпрос за зенитно-ракетни комплекси от какъвто и да е тип, съобщи Тагарев. 

По-добре е да не съхраняваме неизправни зенитно управляеми ракети, тъй като това е рисково и може да бъде заплашен живота на персоналния състав, сподели през днешния ден на образователния полигон „ Ново село “ адмирал Емил Ефтимов – шеф на защитата. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР