Парламентът на Словакия се завърна на работа във вторник, след

...
Парламентът на Словакия се завърна на работа във вторник, след
Коментари Харесай

Словашката управляваща коалиция продължава да следва политиките на Фицо

Парламентът на Словакия се завърна на работа във вторник, откакто прекъсна работата си след опита за ликвидиране на премиера Роберт Фицо, предава " Ройтерс ".

Фико се възвръща и към този момент не е в непосредствена заплаха, откакто беше прострелян с четири патрона предходната седмица, в първия огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години.

Инцидентът акцентира дълбоката поляризация на политиката в централноевропейската страна с население от 5,4 милиона души, където Фицо е преобладаваща мощ от близо две десетилетия.

Откакто си върнаха премиерския пост предишния септември, Фицо и неговата коалиция трансформираха политиката, в това число унищожаване на специфичната прокуратура, бореща се с корупцията, и обмисляне на главен ремонт на публичния ефирен оператор RTVS, откакто го упрекнаха в политическа пристрастност.

Правителството се сблъска с през последните шест месеца против промените на наказателния кодекс и поради опасения за свободата на медиите, в случай че задачата на публичния оператор бъде изменена.
 Състоянието на Роберт Фицо се усъвършенства
Състоянието на Роберт Фицо се усъвършенства

Той остава под непрекъснато лекарско онаблюдение

Предложението за телевизионния оператор беше в развой на спор в Народното събрание , когато беше отсрочено предходната седмица, и законодателите би трябвало да го вдигнат още веднъж освен това рестартиране.

" Ние сме обединени и изпращаме явен сигнал за нашата решителност да продължим в политическото движение и посока, избрани от Робърт Фицо ", сподели вицепремиерът Робърт Калинак на конференция на ръководещата партия на Фицо SMER във вторник.

Правителствени чиновници споделят, че обвиненият за стрелбата, 71-годишен някогашен охранител, е имал политически претекстове. Няма публично обществено изказване от обвинения или който и да е юрист, който го съставлява.

Депутатите, присъстващи на сесията във вторник, която беше открита със словашкия химн, утвърдиха ръководена от държавното управление резолюция , осъждаща нападението и призоваваща политиците, гражданските групи и медиите да спрат реториката на омразата и да понижат напрежението.

Калинак отхвърли рецензиите, че рестартирането на Народното събрание ще усили напрежението , като сподели, че законодателните детайли би трябвало да бъдат изправени пред мощен спор, само че без " ненавист ".

Най-голямата опозиционна партия, Прогресивна Словакия, назова резолюцията стъпка в вярната посока, само че добави, че словашката народна власт се нуждае от дейна съпротива , свободни медии и мощно гражданско общество, и даде обещание да се бори против преустройството на RTVS.
 Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?
Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?

Войната в Украйна промени благосклонностите в Украйна и в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР