Най-важният от трите съдебни процеса срещу групата заговорници около Хайнрих

...
Най-важният от трите съдебни процеса срещу групата заговорници около Хайнрих
Коментари Харесай

Започва съдебен процес за опит за държавен преврат в Германия

Най-важният от трите правосъдни процеса против групата заговорници към Хайнрих XIII принц Ройс стартира през днешния ден във Франкфурт. Девет души от радикалната формация " Райхсбюргери " ще дават отговор по обвиняване в опит за държавен прелом.

Най-важният от трите правосъдни процеса против групата заговорници към принц Хайнрих XIII Ройс стартира през днешния ден във Франкфурт. Девет души от радикалната формация " Райхсбюргери " ще дават отговор по обвиняване в опит за държавен прелом.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на общо 26 души. Те са упрекнати, че са желали да вземат властта в Германия благодарение на задгранични войски. Хамбургският бизнесмен на недвижими парцели Ройс е трябвало да стане държавен глава.

Според обвинителния акт по време на планувания прелом е трябвало да бъдат убити и политически съперници. Според наказателното право обвиняването е в " подготовка на извънредно предателско начинание " и основаване на " терористична организация ". Почти всички обвинени са задържани през февруари 2022 година и се намират в ареста, напомня БНР.

Във Франкфурт са повдигнати обвинявания на членовете на управителната група, известна като съвет на групата. Освен Ройс, измежду тях е и някогашният народен представител от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " Биргит Малсак-Винкеман, която след преврата трябваше да стане министър на правораздаването. Рюдигер декор Пескаторе, някогашен подполковник от Бундесвера, също е обвиняем във Франкфурт като началник на военното звено на групата.

Трети развой ще стартира на 18 юни във Висшия регионален съд в Мюнхен. Останалите осем обвинени ще бъдат съдени в Мюнхен, в това число астроложката от Хепенхайм Рут Лайдинг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР