Румънски генерал, въвлечен в разследване за трафик на наркотици, създаде

...
Румънски генерал, въвлечен в разследване за трафик на наркотици, създаде
Коментари Харесай

Еди Рама е въвлечен в международен наркотрафик с кокаин

Румънски военачалник, замесен в следствие за трафик на опиати, сътвори скандал с хипотетичните си близки връзки с премиера на Албания Еди Рама и наказан началник на ФБР.

Флориан Колдеа, родственик на няколко значими политици в Албания, е оказал помощ на приятелката си Марина Пандароф да стане част от интернационална мрежа за трафик на опиати. Кокаинът е бил внасян от Мексико, непосредствено от картела Синалоа в Албания в големи количества и по-късно е стигал до Букурещ по скришен маршрут.

Колдеа е някогашен военачалник от румънското разузнаване и е имал консултантски контракт в Албания, където е съветвал висши политици. По-точно министър-председателя Еди Рама, един от най-противоречивите политици в района.

Флориан Колдеа е бил забелязван в заведения за хранене и хотели в Тирана, столицата на Албания, по време на срещи с политици, предприемачи или други спорни хора. През 2020 година в албанската преса се появява публикация за наличието му там. През март 2020 година военачалник Колдеа се среща в Тирана с най-висшите политици от Социалистическата партия и държавното управление. Не е известно с какво се е занимавал Колдеа в Тирана, защото тайните и сенчестите каузи са въпроси на неговата специалност. Подозира се, че Флориан Колдеа се е срещнал и с премиера Еди Рама, в допълнение към други водачи на Социалистическата партия.

В Албания се внасят огромни количества кокаин от Латинска Америка, които се популяризират в Косово, Сърбия и Босна и Херцеговина, а по-късно се транспортират на Запад.

През септември 2022 година мексиканският вестник " Ел Универсал " разгласява отчет на мексиканските сили за битка с опиатите, съгласно който картелът " Синалоа " (в предишното управителен от фамозния Хоакин " Ел Чапо " Гусман) е сключил съюз с албанската мафия, вследствие на което мексиканските трафиканти са почнали да перат големи суми пари в Албания.

История сред Рама и Колдеа се завързва още повече с следствието на някогашния началник на ФБР Чарлз Макгонигъл. Изглежда, че е имало замяна на дарове и услуги сред някогашния началник на ФБР и водачите на няколко страни на Балканите (Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово) и Русия, в това число Еди Рама.

Албанската преса твърди, че някогашният началник на ФБР е бил непосредствен с Еди Рама, който се е опитал да уреди на албанския политик среща с представители на американска компания (неназована), с цел да стартира антикорупционен план - интервенция, която не е утвърдена от управлението на ФБР.

По време на правосъдния развой ФБР разгласява лист с имената на лицата, които е разследвало и от които е получило информация за тайните срещи на Макгонигъл. Разбира се, в този лист попада Еди Рама. ФБР е имало ясна информация за подаръците и услугите, които високопоставени албански чиновници са оказвали на следствия началник на ФБР. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР