Със 78 гласа за“ , без против и въздържал се

...
Със 78 гласа за“ , без против и въздържал се
Коментари Харесай

Парламентът задължи НОИ да увеличи пенсиите с 11%

Със 78 гласа „ за “, без " срещу " и " въздържал се " Народното събрание утвърди плана на решение на „ Продължаваме промяната-Демократична България “(ПП-ДБ), с който задължава представителите на държавното управление в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) да поддържат осъвременяване на пенсиите по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване в размер на 11 % от 1 юли т.г., съобщи Българска телеграфна агенция.

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " не участваха в гласуването. Така решението бе признато с гласовете на ПП-ДБ, " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и двама самостоятелни депутати.

Съгласно претекстовете на вносителите в Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2024 година са разчетени средства за годишното осъвременяване на пенсиите в размер на 11 %. В същото време в общественото пространство се появи информация за понижаване от 11 % на 10 %, се споделя в причините. Според вносителите от въвеждането на така наречен швейцарско предписание досега не е имало случай на понижаване на % на осъвременяване при съществуване на разлика сред планирани и действителни данни. В тази връзка е належащо представителите на Министерския съвет в Надзорния съвет на Национален осигурителен институт да изпълнят волята на Народното събрание, което е планувало в ЗБДОО осъвременяване на пенсиите по член 100 в размер на 11%.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР