ГЕРБ и ДПС се опитват да ни върнат към познатата

...
ГЕРБ и ДПС се опитват да ни върнат към познатата
Коментари Харесай

Постната пица с бухалките vs търкаляте всички тези опорки

ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да ни върнат към познатата непоклатимост на " постната пица с бухалките ". Това сподели Николай Денков ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ) в декларация от парламентарната естрада. В отговор Тома Биков (ГЕРБ) съобщи, че това са опорки, които от няколко седмици се популяризират във фейсбук.

В декларацията си Николай Денков изброи събития от последните седмици, случили се при ръководството на служебния кабинет:

" Финансовият министър наплаши хората с погрешната информация, че хазната е останала единствено с 6,6 милиарда лева Десет дни по-късно, откакто влязоха постоянните приходи, в хазната се оказаха 10,9 милиарда лева

Министерският съвет позволи построяването на частна детска болница, с което обезсмисли построяването на държавна. И това се случи откакто отбелязахме значителен прогрес през последната година и възобновихме работата по националната детска болница. Проектът, който се пробваха да прокарат, беше спрян още по времето на Кирил Петков през 2021 година, тъкмо с аргумента, че не е от изгода за хората. Дали пък обяснението за това деяние на служебното държавно управление не е в разкритото от министър Хинков изказване на изтъкнат здравен кадър на ГЕРБ, че: Държавна детска болница няма да има? Само бурната социална реакция блокира този опит да се трансформира здравето на нашите деца в следващия бизнес план за големи облаги на избрани предприемачи в опазването на здравето.

Дали по тази причина ГЕРБ и Движение за права и свободи не поддържаха оферти от нас Мораториум за разкриване на нови лечебни заведения до актуализацията на националната здравна карта? Защото точно тази карта демонстрира къде има потребност от здравни грижи за хората, а не къде са най-големите облаги от Здравната каса.

Служебният министерски съвет анулира решението, с което бяхме превели 780 млн. лева във фонда за енергийна сигурност.

И няколко дни по-късно стартира да плаши жителите с огромно покачване на цената на тока, тъй като нямало средства в същия този фонд. С какви причини – откакто през днешния ден цената на създадената електрическа енергия е доста по-ниска, в сравнение с по същото време предходната година. Някой разбра ли в тази страна, в това число и през днешния ден, какво ще стане с цената на тока – ще се усилва ли, с какъв брой?

В залата не можахме да разберем. Сигурен съм, че и жителите не знаят.

Национален осигурителен институт приготвя отчет, с който се пробва да спести 100 млн. лева от пенсионерите в България и 3 дни никой от страната не реагира. Едва след острата реакция на ПП-ДБ, народен представител от ГЕРБ се притече на помощ и изясни на служебния министър какво би трябвало да направи, с цел да се измъкне от скандалната обстановка. Сега споделят, че Надзорният съвет на Национален осигурителен институт гласоподава да съблюдава законът и нарастването сигурно ще е с 11%. Но каква е гаранцията, в случай че не приемем решение през днешния ден, че няма на следващия ден да се гласоподава друго от същия този контролен съвет?

Министърът на енергетиката се хвърля в PR акции да избави в общественото пространство загробващия контракт на Булгаргаз с Боташ, който е на път да банкрутира българското сдружение и да освободи българския пазар за нови играчи.

Но тези PR акции не отстраняват същинските проблеми на този контракт.

Служебният министър на нововъведенията и растежа ненадейно предложи ББР да раздава нисколихвени или безлихвени заеми за държавните чиновници, в нарушаване на Закона за ББР. Тази банка е основана да предизвиква развиването на дребния и междинния бизнес/ дребните и междинните предприятия, а не да служи за гратис финансиране на физически лица – и то преди избори – за сметка на всички останали жители ".

Денков напомни, че при ръководството на неговия кабинет са били обезпечени средства за безплатното образование на 127 000 студенти и докторанти по държавна поръчка в университетите.

" Сега тези средства се оказа, че ги няма. Къде изчезнаха ", попита той.

И посочи, че при служебния кабинет са били заменени 12 хиляди индивида без състезания.

" Само месец след назначението на служебното държавно управление към този момент е заменен бордът на ДКК – таман откакто тази до неотдавна непрозрачна държавна конструкция стартира да връща предплатените милиони по инхаус контракти, подписани при кабинета Борисов. Набързо смениха ръководителите на Здравната каса и още куп структури в администрацията, без причини. Но пък анулираха уволнението на шефа на " Пирогов ", болничното заведение, в която чакаха ротацията, с цел да няма последици, в това число за реплики като би трябвало да усетят болката тези хора ", посочи Денков.

Според него " виждаме една позната от близкото минало картина, която демонстрира какво ни чака всички нас, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж получат властта и ни върнат към познатата непоклатимост на постната пица с бухалките ".

Денков изясни, че най-важните черти на този модел на ръководство са ясни - минимални заплати и пенсии, с цел да останат пари на края на годината и да се раздадат без публични поръчки на приятелите олигарси, насочване на големи количества пари и позволения за бизнес планове за същите тези олигарси, рекет върху бизнеса и присвояване на бизнеси с услужливата помощ на " нотариуси и джуджета ", напън с компромати и неистини на всички, които се пробват да трансформират този модел.

" С други думи, сервираха ни старите номера за измисления безпорядък и съсипия, подготвяйки по този метод почвата за модела на постната пица с бухалките, в който пари за хората няма. Но за олигарсите има. Ние от ПП-ДБ сме гарантът, че този тъмен и нездравословен за България сюжет няма да се състои. Но ни би трябвало още по-голяма мощ след тези избори.

И с цел да си подсигурят служебна победа за изборите и да откажат хората от гласоподаване, върнаха с цялостна мощ използването на служби и прокуратура като бухалки против всички неуместни и като чадър за комфортните. Да, ние сме от неуместните, тъй като няма да се откажем и няма да се уплашим. Компроматите с секрети записи по какъв начин търсим финансиране за предизборната си акция, пуделите и другите ченгеджийски номера единствено прикриват нежеланието на ръководещите да проверяват същински значимите случаи като Нотаруиса, Осемте джуджета, Турски поток, Боташ и всички гейтове от близкото и по-далечното минало. Така желаят ГЕРБ и Движение за права и свободи да живеем в България и се пробват да ни убедят, че различен път няма ", сподели още Денков.

Веднага след декларацията на Денков на трибуната излезе Тома Биков (ГЕРБ). Той не разяснява рецензиите, отправени от Денков, а акцентира на това, че " Продължаваме промяната - Демократична България " ще има слаб резултат на изборите.
 Снимка Българска телеграфна агенция
" Това, което ви се случва, е заради ваши неточности, просто тъй като сте направили дейности, които след това водят до сходни резултати. В момента вие събирате резултатите от вашите дейности в последните три години, това е реколтата. Никой не ви е отговорен и колкото заявления да извършите, няма да съберете даже и твърдото си ядро, тъй като и вашите хора стачкуват на " Фритьоф Нансен ". Ще го разберете и това на изборите. 

Опитайте се да бъдете малко по-скромни, сдържайте се, наложете си малко дисциплинираност ", прикани Биков.

Според него " Продължаваме промяната - Демократична България " са инициирали съвещание на Народното събрание точно поради това, а не поради пенсиите, където казусът е решен.

" Ние сме тук да ни изтъркаляте всички тези опорки, които ги въртите във Facebook от няколко седмици. Ако има нещо значимо, което се случва през днешния ден, то е, че с сходни дейности се неодобряват измененията в Конституцията, не за това дадохме непрекъсваемост на работата на Народното събрание ", разяснява още Биков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР