Колкото и буркани с тази вкусотия да сложите, няма да

...
Колкото и буркани с тази вкусотия да сложите, няма да
Коментари Харесай

Телешко с патладжани в буркани

Колкото и буркани с тази вкусотия да сложите, няма да ви стигнат - пристрастяващо вкусни

Необходими Продукти

● телешки джолан - 700 г
● лук - 1 глава
● чесън - 2 скилидки
● червен пипер - 1 ч.л.
● черен пипер
● сол
● зехтин
● червени чушки - 5 - 6 бр.
● домати - 2 бр или 200 г доматено пюре
● патладжани - 3 бр. приблизително огромни
● магданоз - връзка
● олио - 500 мл качествено
● сол
● кимион
● кориандър
● канела

Начин на подготвяне

Патладжаните ги обелвам фино и разрязвам на линии - към 1 см дебели. Слагам ги в купа и обливам със студена вода за 30 мин, с цел да си пуснат горчивия усет.

Измивам и разчиствам чушките от семките. Подреждам ги върху тава и ги опичам цели във фурната на най-високото равнище, до реотана. Обръщам ги, когато се запекат от едната страна, с цел да се изпекат отмерено. Похлупвам ги в тенджера, с цел да омекнат, след което ги обелвам.

Почиствам телешкото месо и го разрязвам на фини жулиени. Слагам го в тенджера под налягане, прибавям ситно нарязаните глава лук и скилидки чесън, посипвам с червен и черен пипер и струйка зехтин, прибавям нарязаните на ситно и почистени печени чушки, доматите или доматеното пюре, сипвам малко водичка и сготвям под налягане 30 минути.

Патладжаните, които са си пуснали горчивия усет, ги измивам във студена вода и подсушавам (иначе при пържене ще пръска олио). В загрято олио ги изпържвам от двете страни до полуготовност (не би трябвало да се пържат като патладжани с доматен сос).

Изпържените патладжани, ги изтръсквам от мазнината и ги нареждам в купа, в която ги овкусявам с канела, кориандър и кимион. В почистен и добре подсушен буркан нареждам линиите патладжан по края на буркана, с цел да се получи в средата на буркана легълце, в което се слага сготвеното телешко, посипвам със магданоз телешкото и затварям буркана.

Стерилизирам бурканите 20-25 мин.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР