Колелото на живота е 30-минутен документален филм, създаден по повод

...
Колелото на живота е 30-минутен документален филм, създаден по повод
Коментари Харесай

Пуснаха филм за националите по баскетбол с инвалидни колички

" Колелото на живота " е 30-минутен документален филм, основан във връзка Европейското състезание по баскетбол на колички, чийто хазаин беше София това лято.

Продуцираната от " Развитие " лента, дело на режисьора Антон Радословов и операторите Божидар Симеонов и Свилен Орозки, обаче надалеч надвишава това съответно съревнование. Тя споделя истории, демонстрира битката за пълностоен живот, както и цената на сбъднатите фантазии или даже на това да имаш храброст и мощ да мечтаеш.

Състезателите, техните треньори и близки, застават пред камерата с цялото допустимо признание на хора, сблъскали се и преодолели безчет неравности в живота. В разказите им няма неразрешени тематики, те разкриват както персоналните нещастия, по този начин и голямото задоволство от дребните на пръв взор победи, които им дават опция за пълноценно и интензивно настояще и бъдеще.

И всичко това е на фона на голямата страст от надпреварата – от първата победа на Европейско състезание в историята на този спорт у нас, до стъписването пред цялостните трибуни със стотици, пристигнали да те поддържат.

Между редовете са заложени доста въпроси, а самият филм е техният световен отговор. Това бе усетено и от първите фенове на „ Колелото на живота “, участвали на премиерата в София. Силно разчувствуван, президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков се обърна към залата с думите, че това е филм, който би трябвало да се гледа постоянно, когато на човек му стане тежко. Защото дава образец, вяра и доста мощ.

Преди да бъде публикуван филмът, основателите му имат упоритостта да вземат участие в няколко състезанието и фестивали за писмено кино.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР