Когато включите канала за новини, вероятно ще видите политици, които

...
Когато включите канала за новини, вероятно ще видите политици, които
Коментари Харесай

Политиката има истински негативен ефект върху здравето

Когато включите канала за вести, евентуално ще видите политици, които приказват за локални или международни проблеми. Ако се почувствате разтревожени, заболели или загубите съня си поради нещата, които гледате или четете, не сте сами.

Изследване, оповестено по-рано тази седмица в списание „ Plos One “, което преглежда физическото и прочувствено следствие от следенето на вести и присъединяване в политически диспути, твърди, че политиката предизвиква на хората бодърствуване и тревога.Кевин Смит, политолог от Университета в Небраска в Съединени американски щати, който също е и създател на проучването, се концентрира върху американското общество по време на президентските избори през 2016 година Той интервюира 800 души в продължение на една година и открива, че 40% от участниците са били уплашени от политиката, написа „ Сабах “.

Проучването разкрива, че 20% са разрушили другарства поради политически различия. Един на всеки пети участник твърди, че се усеща изтощен. Около 4% от хората споделят, че са имали мисли за самоубийство поради политиката. Освен това 11,5% оповестяват, че политиката е повлияла неподходящо на физическото им здраве; 31,8% декларират, че излагането в медии на разнообразни гледни точки, противоречащи на персоналните им убеждения, ги вбесява; 29,3% настояват, че губят хладнокръвие вследствие на политиката, а 22,1% признават, че се интересуват прекалено много от това кой печели и кой губи.

„ Политиката в действителност въздейства отрицателно на живота на доста хора или най-малко те възприемат, че политиката в действителност се отразява отрицателно на живота им “, споделя Смит. " Стресът е иреално събитие, което може да има пагубни последствия за здравето. Ако политиката способства доста за равнищата на стрес измежду американските възрастни, тогава да, тя има същински отрицателен резултат върху здравето "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР