Когато стане въпрос за секс, оргазъм и половите органи на

...
Когато стане въпрос за секс, оргазъм и половите органи на
Коментари Харесай

Развенчаха мита за G-точката при жените

Когато стане въпрос за секс, оргазъм и половите органи на мъжете и дамите, постоянно има какво още да се каже и какво още да се научи. Сега от jenata.blitz.bg ни срещат с един много чудноват извод, който гинекологът Джен Гънтър направил. Той е обвързван с митичната G-точка при дамите, която им доставя висшо полово наслаждение по време на сексуален акт.

Оказа се, че митът за G-точката е развенчан – тя просто не съществува. Именно това твърди гинекологът Джен Гънтър. Според него тази точка е просто медиен звук, а не научно изобретение.

Когато пред 1950 година доктор Ернест Графенбург я разпознава, той я разказва като неравност с размера на монета, намираща се в предната горна част на влагалището. Оказва се, че концепцията за тази „ точка на висшото наслаждение “ е метод да се изясни по-просто по този начин или другояче комплицираната женска анатомия.

Въпросното място, носещо наименованието „ G-точка “, съставлява доста сензитивна зона с 8000 нервни окончания навътре в клитора. Когато дамата е възбудена, поради нахлулата кръв, тази „ точка “ може да усили размера си неведнъж.

В съпоставяне, върху главата на мъжкия пенис има към половината нервни окончания, заради което се счита и че женският оргазъм е надалеч по-силен и натоварен.

Гинекологът Гънтър приканва и двата пола да спрат търсенето на тази точка и просто да се любуват на половия контакт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР