Когато по-рано тази година Apple обявиха замяната на Touch ID

...
Когато по-рано тази година Apple обявиха замяната на Touch ID
Коментари Харесай

Успяха да хакнат Face ID с 3D принтер и силиконов нос

Когато по-рано тази година Apple оповестиха замяната на Touch ID с FaceID, от компанията обявиха, че шансът потребителите на смарт телефоните им да бъдат ахкнати към този момент е едно на милион. Май не е тъкмо по този начин, доверявайки се на експерти от виетнамската компания за отбрана Bkav.

И освен това, те не са употребявали някакъв експлойт за неоткрита до момента накърнимост, а 3D принтер, грим, силиконов нос и елементарна фотография. Всичко това им е коствало по-малко от $200. Хората от компанията споделят, че те са разбрали по какъв начин действа технологията за различаване на лица, която употребява FaceID, предава news.com.au.

„ Това значи, че механизма за различаване не е толкоз прецизен в работата си, какъв брой си мислите. Изглежда, че Apple се предоверява на изкуствения разсъдък на FaceID. Всичко се получи дори по-просто, в сравнение с си мислехме. Използвахме необятно наличен 3D принтер, носът пък беше изработен на ръка от художник. Изполвахме също по този начин 2D принтиране за други елементи на лицет, като кожата също бе направена ръчно, с цел да излъжем по-лесно системата “, изясняват Bkav и излизат със умозаключение, което като че ли авансово мнозина знаят, само че не го споделят на глас: „ След 10 години на разработки, лицевото различаване не е задоволително напреднало дори да пази компютрите и сматфоните ни. Що се отнася до биометричната сигурност, доверете се на сканирането на отпечатъка на пръста ви “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР