Когато кандидатствате за работа, често се чувствате в неведение, когато

...
Когато кандидатствате за работа, често се чувствате в неведение, когато
Коментари Харесай

Шест неизказани правила за интервю за работа, които всеки трябва да знае

Когато кандидатствате за работа, постоянно се чувствате в незнание, когато изявлението завърши.

Какво в действителност мислят HR мениджърите за това какъв брой добре сте се справили? Какво значи това безмълвие след изявление?

Няколко кариерни специалисти разкриват най-големите негласни правила за изявление за работа, които не се споделят постоянно с претендентите, само че са истини, които всеки би трябвало да знае.

Правило №1: Интервюиращите желаят единствено акценти, а не обстоен лист на всичко, което сте правили

Гарантирано е, че претендентите за работа ще бъдат запитани за „ Разкажете ни за себе си “ и „ Защо се интересувате от нашата компания/роля? “. Обикновено хората си мислят, че можете просто да повторите това, което споделя автобиографията ви. Но това би било неточност.

Интервюиращите ще чакат в резюме да ги преведете през кариерата си. Тук негласното предписание е, че водещите на изявлението желаят най-важното. Тъй като множеството изявленията са 30 минути, в случай че не бъдете систематични и извършите грешката да отделите прекалено много време за този отговор, няма да оставите задоволително, с цел да отговорите на други въпроси.

Някои въпроси за изявление за работа също идват с безмълвен подтекст и упования. Търсенето на работа е обвързвано с демонстриране на вашата подготвеност, ангажираност и съгласуемост с екипа. Въпросът „ Разкажете ни за миг, когато…? “ в действителност е въпрос на подготвеност, както и „ Имали ли сте сходна работа преди? “.

Въпросът „ Имате ли въпроси към мен? “ е ангажиментен и значи - „ Достатъчно ли ви е грижа за нас, с цел да извършите изследване, с цел да зададете въпрос, на който не сте могли да намерите отговора в Гугъл? “.

Правило №2: За да бъдете по-силен претендент, би трябвало да разберете ролята на всеки човек, който ви интервюира

Персонализирането на вашите въпроси и отговори въз основа на функциите, които обособените интервюиращи извършват, е едно от най-хубавите неписани правила за сполучливо изявление.

Начинът, по който отговаряте на това, което сътрудник ще ви попита, ще бъде малко по-различен от това, което казвате на управител. Ако сътрудника пита „ Може ли Даниел да си свърши работата и да извърши плана с сътрудниците?, за мениджъра въпросът ще бъде „ Може ли Даниел да си прави работата без доста интервенция от моя страна? Мога ли да му имам вяра и да му поверя сложни решения? Какво равнище на поддръжка му е належащо, с цел да му го осигуря? “

Важно е да влезете в процеса на търсене на работа, като знаете по какъв начин да разкажете историята на вашата кариера. Но в случай че желаете да бъдете още по-силен претендент, имате потребност от повече от една история, която да разкажете на интервюиращите.



Правило №3: Езикът на тялото прави огромната разлика

Езикът на тялото на претендента може да приказва също толкоз мощно, колкото думите, които, в действителност, споделя. Бъдете наясно по какъв начин седите, какво вършиме с ръцете си, изражението на лицето, контакта с очите. Езикът на тялото ви изпраща сигнали и въздейства върху триумфа в изявление, без значение дали интервюиращият е наясно с неговото влияние върху противоположната връзка или не.

Правило №4: Трябва да сте готови с повече от една кариерна история, която да разкажете

Важно е да влезете в процеса на търсене на работа, като знаете по какъв начин да разкажете историята на вашата кариера. Но в случай че желаете да бъдете още по-силен претендент, имате потребност от повече от една история, която да разкажете на интервюиращите, тъй като постоянно те беседват един с различен.

В идеалния случай би трябвало да имате три или четири истории за триумф, които можете да редувате сред другите интервюиращи.



Правило № 5: Мълчанието не значи нищо

Да не чуеш нищо след изявление, което смяташ, че е минало необикновено добре, е разочароващо. Добрата вест е, че мълчанието нормално не е персонално и евентуално се дължи на други провеждани изявленията или вътрешна администрация.

Не пишете на интервюиращите, не ги притискайте, те сами ще се свържат с вас.

Това, което, в действителност, може да форсира една оферта за работа, е да имате друга в ръка. Ако чуете безмълвие след изявление за работа, може да сте в листата на чакащите. Това безмълвие може да значи „ харесаха ви, само че не ви харесаха задоволително, с цел да ви създадат предложение неотложно, тъй че ще интервюираме други претенденти “.

Ако имате друга оферта и сте изправени пред краен период за приемане, уведомете тази компания и вижте дали могат да ускорят решението.

Правило #6: Без значение какъв брой ужасно е изявлението и чувството за предстоящ шеф, консултирайте се с хора, които работят там

Разговорът с сътрудници, които са работили с вашия евентуален нов началник, ще ви даде доста по-ясна визия за това какво съставлява ръководството и фирмената просвета, в сравнение с какъвто и деликатен отговор да получите на изявление за работа.

Никой няма да каже: „ Да, аз съм ужасяващ управител “... Но в случай че попитате евентуалните си сътрудници по какъв начин е работата и те не упоменат поддръжката на мениджъра, това е знак, че този евентуален началник може да е ужасяващ управител.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР