ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на вота в неделя, прогнозират социолозите

...
ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на вота в неделя, прогнозират социолозите
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Всеки четвърти ще гласува за ГЕРБ-СДС, ерозия в подкрепата към ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС с безапелационна преднина на вота в неделя, предвиждат социолозите от " Алфа рисърч ".

" Електоралните настройки все още демонстрират, че ГЕРБ-СДС ще получат 25,1% електорална поддръжка, ПП-ДБ - 15,4%, " Възраждане " 15,2%, Движение за права и свободи - 14,8 %. Само в границите на предизборната акция се следи ерозия в поддръжката към ПП-ДБ с към два пункта. Един от огромните въпроси на тези избори ще бъдат подредбата на втория, третия и четвъртия политически играчи ", разяснява пред Българска национална телевизия Павел Вълчев от " Алфа Рисърч ".

42 на 100 от гласоподавателите са декларирали интерес за присъединяване в изборите.

" Спрямо началото на предизборната акция, на финала й отчитаме един засилен интерес за присъединяване в изборите. За народен парламент заявяват предпочитание за присъединяване в изборите 42% от интервюираните или към 2 750 000 души. За евровота към 2 430 000 души заявяват предпочитание за присъединяване в изборите ", сподели Вълчев.

По-голямата част от интервюираните - 72% са взели решение коя партия или коалиция да поддържат на 9 юни. Едва 16% заявяват, че са решили по време на предизборната акция. 12% още не са взели решение кого да поддържат.

" Ще имаме една динамичност до последно ", разяснява още Павел Вълчев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР