Когато хората говорят за изменението на климата, често става дума

...
Когато хората говорят за изменението на климата, често става дума
Коментари Харесай

8 храни, които са на път да изчезнат

Когато хората приказват за изменението на климата, постоянно става дума за повишение на температурите и стесняване на местообитанията.

Но какво значат по-високите температури за питателните култури е въпрос, който ще има най-голямо влияние върху ежедневния ни живот.

Някои от обичаните ни храни изискват избран климат, с цел да порастват или, в тази ситуация на риба и морски блага, избрани водни условия, с цел да се развиват.

Ето 10 неща, които рискуваме да загубим или които може да сме принудени да преместим на по-хладен климат. Това може да има опустошително влияние върху локалните стопански системи и даже да повлияе на усета на храната.

Кафе

Тъй като тропиците се затоплят, кафеените шубраци стават по-малко продуктивни и по-податливи на заболявания. До 2050 година почти 50 % от сегашната земя за произвеждане на кафе може да бъде неизползваема.

Шоколад

Какаовите дървета може да обичат топлината, само че не харесват сухия климат, която тя носи. На някои горещи точки, като Индонезия и Западна Африка, към този момент следи спад в добива.



Вино

Твърде доста топлота за нескончаем интервал унищожава киселинността на гроздето. Полученото вино има усет на "варено ". До края на века доста известни райони, като долината Напа, може да са прекомерно горещи, с цел да се създаде ужасно вино.

Ябълки

Много сортове ябълки изискват избран брой дни зимен мраз, с цел да родят плодове през идната година. В доста елементи на света зимите са прекомерно меки и това може да се отрази на реколтата.

Бадеми

Бадемовите култури в Калифорния (индустрия, възлизаща на 4 милиарда $ годишно) оцеляха след скорошната суша посредством изкуствено напояване, само че в случай че се повтори, бадемите могат да станат по-редки и доста по-скъпи.



Царевица

Добивите към този момент понижават заради необикновено горещите лета напоследък. Тази наклонност ще продължи, а до края на века производството може да спадне с до 50 %.

Боб

Освен няколко типа, множеството сортове фасул ненавиждат топлината. Тъй като световните температури не престават да се покачват, има заплаха от загуба на огромен % от стандартните бобови култури доникъде на века.

Стриди

Тъй като равнищата на въглероден диоксид се покачват в атмосферата, повече се всмуква от океаните, които стават все по-киселинни. Тази киселина разтваря черупките на животни, като стридите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР