Княгиня Калина даде обширно интервю за испанското списание Mujer hoy

...
Княгиня Калина даде обширно интервю за испанското списание Mujer hoy
Коментари Харесай

Княгиня Калина пред испанското списание Mujer hoy: България винаги изненадва

Княгиня Калина даде обстойно изявление за испанското списание " Mujer hoy " (Жената днес) за живота й с откривателя Китин Муньос, проектите им за пътешестване до Антарктида и нейния татко цар Симеон II.

 

Наскоро Княгиня Калина стана член на влиятелния нюйоркски « Клуб на откривателите », a също така приготвя книга за страната си и експедиция до Атлантическия океан.

Една от главните аргументи, заради които дъщерята на българския цар Симеон II и Царица Маргарита е в медийното пространство в последно време, е че стана първата принцеса, член напрестижния The Explorers Club, нещо, което тя приема ”с неспокойствие и горделивост ”. Става въпрос за организация, основана през 1904 година в Ню Йорк, като място за срещи на откриватели и учени, член, на която е и нейният брачен партньор, откривателят Китин Муньос.

В деня, в който организирахме това изявление, открихме Княгинята на брега на Черно море в България, във Варненския некропол, където е открито считаното за най-старо златно богатство на света. „ Предстоят ни общи планове с „ Клуба на откривателите “, начинания като пътуването до Антарктида и популяризирането на „ Живото завещание на България “, споделя Калина.

За да получи достъп до „ Клуба на откривателите “, принцеса Калина е разчитала на поддръжката на астронавта Ричард Гeриът и брачната половинка му Летисия, която е консултант по защитата на Джо Байдън и сътрудник на Илон Мъск: " Ричард е астронавт, летял на борда на задачата Союз ТМА-13. Това е в кръвта му, той е наследник на астронавта на НАСА Оуен Гариот. Съпругата му Летисия е невероятна, смела жена, ранен вложител в SpaceX и съосновател на Global Space Ventures, подкрепяща дълбокотехнологични компании в области, вариращи от изкуствен интелект и галактическо пространство до биотехнологии. Тя е консултант по външните работи и вътрешната сигурност на Съединени американски щати. Горди сме, че имаме доверието на такива изключителни в специалностите си хора. “

Княгиня Калина споделя, че дължи пристрастеността си към спортовете на своя татко цар Симеон II, с който е ходила на доста планински излети в детството си: „ Имам доста благи мемоари от детството и младостта ми, от тези излети със фамилията ми съм научила доста за природата, те несъмнено са белязали живота ми ".

Извън прочувствената им връзка като двойка, княгиня Калина и нейният брачен партньор споделят извънредно доста общи ползи. Заедно те възнамеряват пътешестване до Антарктида. „ Подготвяме тази експедиция с доста възторг и страст. Трябваше да тръгнем при започване на годината, с първия български боен научно-изследователски транспортен съд „ Св.св. Кирил и Методий “, само че професор Пимпирев, шефът на Българския антарктически институт, трябваше да бъде опериран единствено няколко дни по-рано, по тази причина му споделих, че Антарктида може да изчака, ще отидем дружно. “

Княгинята също по този начин работи отдавна върху книгата си за България, за която не издава доста детайлности, а сбито дава отговор: „ България постоянно изненадва “.

Преди малко повече от година двойката се снабдява с новия си домакински любим – каракачанско кученце, което към този момент се схваща отлично със фамилията: „ Спи умерено в снега, невероятна порода е. Имаме и папагал, който лети свободно из цялата къща “.

Тази година се навършват 10 години от молбата й за българско поданство и Княгинята разкрива по какъв начин е претърпяла този значим за нея миг: „ Чувствах се като че ли се прибирам в родината си, когато се омъжих в България, и когато родих сина си тук и това, че в този момент пребивавам в България ме кара да се усещам доста щастлива “.

Нейният наследник Симеон Хасан (кръстен на дядо си Цар Симеон II и мароканския крал Хасан II, свързани с огромно другарство посред си), навърши 16 години на 14 март и майка му с горделивост ни споделя за него: „ Симеон е на процедура българин, той е изцяло интегриран тук. Щастлив е в страната на предците си, а също така той е роден в България. “

На 26 октомври Княгинята ще отпразнува 21 години брак с Китин Муньос и когато я питаме в какъв стадий са връзките им, тя синтезира своя отговор в една дума: „ Щастие “. Родителите й са женени от 60 години и на въпроса за тайната на връзката им, тя развеселена дава отговор: „ Това е загадка, единствено те си я знаят “.

Княгиня Калина е част от Управителния съвет на двореца-музей Врана, работа, която Калина намира за доста удовлетворяваща: „ Доволна съм от това, което вършим. Тази седмица отпътувам за ЮНЕСКО в Париж, с цел да показва двореца-музей Врана “.

Като същински дипломат на страната си, молим Княгиня Калина да ни направи кулинарна рекомендация, както и да избере три от обичаните си места в България, които един странник не би трябвало да пропусне. „ Киселото мляко е с български генезис. Колкото до дестинациите: Родопите, манастирите, ситуирани по цялата територия на страната и красивите плажове на Черно море. На въпроса какви са нейните цели и фантазии, свързани с бъдещето Княгинята дава отговор: „ Щастлива съм в сегашния миг. “

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР