Изтъкнатият медиен и комуникационен изследовател, мениджър и университетски преподавател проф.

...
Изтъкнатият медиен и комуникационен изследовател, мениджър и университетски преподавател проф.
Коментари Харесай

Проф. Любомир Стойков получи специалната награда на БДВО за утвърждаване на PR професията у нас

Изтъкнатият медиен и информационен откривател, управител и академични учител проф. д.н. Любомир Стойков бе почетен с авторитетната премия „ За одобряването на PR специалност в България “ на Българското сдружение за връзки с обществеността. Това стана по време на обичайния PR фестивал и церемонията по награждаването с „ PR приз 2024 “, проведени от най-старата организация за връзки с обществеността у нас. Високото отличие бе връчено на проф. Стойков персонално от ръководителя на БДВО Иван Янакиев.


В своето благодарствено слово проф. д.н. Любомир Стойков акцентира: „ Написал съм 20 книги, огромна част от които директно или индиректно са отдадени на обществената връзка, имиджа и връзките с обществеността. Най-малко време ми лиши писането на може би най-важната от тях – „ Управление на връзките с обществеността “. Успях да я сътворя за инфарктно къси периоди – единствено за 2 месеца! Ситуацията беше извънредно напрегната по отношение на състезанието ми за професор, само че монографията към този момент претърпя три издания. Посланието в нея е настоящо и през днешния ден – PR-ът е висша форма на мениджмънт и допуска ултимативните качества креативност, аналитичност и информационна успеваемост. Благодаря за премията на БДВО, както и на катедрата на ЮНЕСКО „ Медии и публични връзки “ в УНСС и на катедра „ Комуникация, връзки с обществеността и реклама “ на ФЖМК! Посвещавам този приз на моите студенти, дипломанти и докторанти, като им правя подарък три от обичаните ми професионални максими: „ Ако ти не дефинираш имиджа, имиджът ще дефинира теб! “, „ Информацията копнее за независимост, а PR-ът – за медийна народна власт! “ и „ PR-ът е този, който включва лампата. Светлина, повече светлина! “.


Проф. Стойков е един от новаторите в проучването и преподаването на връзки с обществеността, обществена връзка, имиджмейкърство, бизнес връзка, фирмена просвета и връзка, ивент мениджмънт и други у нас. Той е създател на такива настолни книги за всеки медиен и информационен практик, студент, анализатор и управител, като „ Публична връзка и медиаморфози “, „ Управление на връзките с обществеността “, „ Ефективна бизнес връзка “, „ Култура и медии “, „ Фейсбук връзка “, „ Фирмена просвета и връзка “ и други


Сред претекстовете за удостояването на професора с този приз са приносът и заслугите му към теорията, практиката и образованието по обществена връзка и във връзка на неговата 70-та годишнина. Проф. д.н. Любомир Стойков е създател и почетен ръководител на Българската асоциация за университетски връзки (БААК). Член е на Съюза на учените в България, Съюза на българските публицисти и Съюза на българските художници, както и на PRSA – Ню Йорк, IAMCR – Париж, ECREA – Белгия и други Той е основател и основен редактор на теоретичното списание с интернационална редколегия „ Медии и публични връзки “. Обучил е хиляди студенти, осъществил е научното управление на стотици дипломанти и на доста докторанти в областта на връзките с обществеността, медиите и публицистиката, в това число и задгранични студенти по стратегия „ Еразъм “.


По време на „ PR приз 2024 “ авторитетното жури раздаде награди в разнообразни категории на най-хубавите наши пиар организации, медии, мениджъри и практици за техните сполучливи информационни планове, акции и концепции през последната година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР