Кметът Здравко Димитров за пореден път гневно коментира отношението на

...
Кметът Здравко Димитров за пореден път гневно коментира отношението на
Коментари Харесай

ТРУС в ГЕРБ! Здравко Димитров – Зико нападна Мамин Ваньо

Кметът Здравко Димитров за следващ път яростно разяснява отношението на Общинския съвет и този път – гласуването на днешната сесия. „ Има някои хора, които непрекъснато пречат на всичко положително в Пловдив и тези някои са партийният секретар на ГЕРБ Иван Тотев и тези към него “, съобщи на особено свикана конференция градоначалникът.

Повод за това изказване беше решението на Общинския съвет петте милиона за Колежа да бъдат дадени от перо в бюджета „ Пощи, далекосъобщения и превоз “, където са планувани средства за електронната система в градския превоз, съобщи „ Марица “.

Другата причина е, че съветниците отхвърлиха да поддържат концесията за Инсинератора за болнични и медицински боклуци. Явно желаят това общинско дружество да служи за партийна хранилка, а не да печели, както ние предложихме по 70 000 лв. годишно, укори кметът.

Предложението за средствата за Колежа беше направено от Йордан Илиев, началник на групата на ГЕРБ, и подкрепено с 30 гласа.

„ Съжалявам за тези хора. Поведението им е неточно, само че аз няма да се апелирам пред никоя партийна централа. Не обичам задкулисието “, заявява Зико. И добави: „ Всички имат съвест, нека да е по този начин, само че през днешния ден не пролича. това е неприлично държание “.

Напомни, че в границите на мандата бяха открити пари за стадионите „ Ботев “ и „ Локомотив “, както и за олимпийския плувен комплекс. Завършен е следващият обект – Пречиствателна станция, както и доста други, акцентира Зико.

Реклама

Според зам.-кмета по превоз Тодор Чонов решението на Общинския съвет да се орежат парите за електронната система е чист бойкот.

„ Заварихме неработеща система на „ Индра “, опитахме се с испанците тя да проработи, само че по този начин и не се получи нищо. Имаше огромно неодобрение на жителите, заварихме и различен проблем – липса на общинско транспортно сдружение. Въпреки обжалвания финализирахме публичната поръчка за електронната система в градския превоз, към този момент има и изцяло готово основано сдружение „ Екобус “, с цел да купува електробуси.

Незнайно за какво тъкмо тези пари за превоза взеха решение да пренасочат. Считаме, че един властови център прави всичко допустимо хубавите неща да не се случват. Това е бойкот “, отсече Тодор Чонов.

По мотив на рецензиите на съветника Слави Георгиев, че в поръчката за надграждането на електронната система е включена синя зона, зам.-кметът изясни: „ Като приказваме за градска подвижност, всички тези услуги – градски превоз, паркирането, колела чартърен, тротинетки би трябвало да бъдат включени в едно мобилно приложение, с цел да е комфортно за жителите. Така е и в София “.

Зам.-кметът разкри, че и някои превозвачи не желаят електронна система в градския превоз, тъй като тя планува тотално следене на осъществяването на разписанието. Един от превозвачите, общински консултант също е дал своя вот да се вземат средства от перо „ превоз “.

Един от разновидностите е парите за електронната система да бъдат трансферирани от средствата, заложени за отчуждаване на парцели. „ Авансът за Колежа ще бъде заплатен, стадионът ще бъде приключен “, заяви  кметът.

Ново предложение за финансирането на електронната система ще бъде импортирано също за гласоподаване в Общинския съвет. „ Не дръзвам да кажа какво ще стане, има зли гении “, сподели Здравко Димитров.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР