Кметът на Камено Желю Вардунски се оплака, че малката община

...
Кметът на Камено Желю Вардунски се оплака, че малката община
Коментари Харесай

Камено: Станахме маршрут на мигрантите

Кметът на Камено Желю Вардунски се оплака, че дребната община на север от Бургас от ден на ден се цялостни с мигранти и към този момент е станала част от маршрута им по пътя към Западна Европа през България. Въпреки, че е на 100 км. отдалечена от границата с Турция, мароканци, сирийци и афганистанци стигали до нея.

Според Вардунски едно от обяснението за засиленото в последно време наличие на мигранти е закриването на тамошното РПУ. През юни то се трансформира в елементарен полицейски сектор със заповед на тогавашното управление на Министерство на вътрешните работи. Това довело до понижен състав на униформени в общината, от което се възползвали мигранти и каналджии. В доста от случаите локалните към този момент сами залавяли чужденците и ги предавали на полицията, което се трансформирало в всекидневие.

Местната администрация го обжалвала пред Административния съд, само че магистратите са го отхвърлили с претекста, че не сме заинтригувана страна, изяснява кметът.

" Ако ние не сме заинтригувана страна, не виждам кой различен ще е. Жалбата е подадена от кмет на община, кметски наместници, шефове на учебни заведения, на детски градини и шефа на обществения дом ", разяснява Вардунски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР