Клиниката по зъболечение на Атила Кнот в Будапеща пустее. Чужденците

...
Клиниката по зъболечение на Атила Кнот в Будапеща пустее. Чужденците
Коментари Харесай

Здравният туризъм в Източна Европа под заплаха, причината

Клиниката по зъболечение на Атила Кнот в Будапеща пустее. Чужденците с заболели зъби, на които той разчиташе, по този начин и не пристигнаха. Първо ги спря пандемията, а в този момент спомагателна преграда издигна ценовата рецесия, която ограничи пътуванията по медицински мотиви макар повдигането на пандемичните ограничавания, написа Българска телеграфна агенция.

" Хората стават все по-предпазливи ", споделя Кнот пред Ройтерс, гледайки към празната постройка на клиниката " Криейтев дентал " (Kreativ Dental). " Те мерят два пъти, преди да хвърлят едни огромни пари за, да вземем за пример, лекуване на зъбите си ".
-->
Бизнесменът възнамерявал да открие нова клиника през март 2020 година, с цел да обслужва растящия брой пациенти, идващи в Унгария, където цените са доста по-ниски от тези в Западна Европа.

Сега, откакто броят на пациентите е намалял на половина от към 600-те, посещавали клиниката месечно преди пандемията, той обмисля да се трансферира на колоноскопии и промяна на стави.

От години пътуването до дентални клиники или лечебни заведения в страни от Източна Европа и Турция е известна алтернатива за пациентите от Англия и Северна Америка, защото вкъщи ги чакат дълги опашки или солени цени или и двете.

И те, и шефовете на клиники се надяваха медицинският туризъм да се възроди бързо след края на пандемията, само че инфлацията, подхранена от цените на силата и храните след експлоадирането на войната в Украйна, сви портфейлите на хората, изключително когато става дума за козметични процедури.

Растящите цени на самолетните билети и намалелите полети, както и спомените за хаоса по летищата от предходната година, също отблъскват евентуалните пациенти, споделят анализатори и шефове на клиники.

По данни на " УиКюър " (WeCure), която е профилирана в образуване на пътувания с медицински цели от Англия, полетите до страни като Турция, да вземем за пример, в този момент са два пъти по-скъпи от тези през 2019 година Полетите, прехвърлянията и горивото съставляват към 15 на 100 от цената на медицинския пакет, или два пъти повече от преди пандемията, което покачва крайната стойност на продукта.

Някои клиники, изправени пред по-високи цени, към този момент сами подвигнаха цените. Смяна на става в клиниката " Нордортопедикс " (Nordorthopaedics) в Литва в този момент е с 15 на 100 по-скъпа от преди пет години.

" Клиентите ще би трябвало да сменят някои от целите си ", споделя основният изпълнителен шеф на " УиКюър " Емре Атчекен. " Вместо да си присадят коса, те ще би трябвало да си платят сметките за газ и ток. "

Операторите на клиники стават все по-изобретателни, с цел да привлекат клиенти, като дават благоприятни условия за разнообразни способи за заплащане - от авансово фиксиране на заплащането до краудфъндинг. " УиКюър " предлага на клиентите си заплащане на вноски за разсрочване на крайните разноски.

Индийската компания " Лайфбоут " (Lyfboat), предлагаща медицински услуги на чужденци, пък си партнира с платформата за набиране на средства " ИмпактГуру " (ImpactGuru), с цел да помогне на пациентите да съберат пари за значими интервенции.

Управителите на клиники в Източна Европа се целят директно във Англия и Канада, където претрупаната здравна система подсигурява дълго очакване и високи цени. Кнот споделя, че множеството му пациенти са от Англия и Исландия, допълвани от Скандинавия и Франция.

Линда Фроък, която е на 73 години, признава, че е отсрочила пенсионирането си и е взела заем от банка, с цел да пътува до Унгария, с цел да си направи зъбни импланти. За задачата е платила 8000 лири. Във Англия това би и коствало 32 000 лири.

Според непредставителни оценки медицинският туризъм в световен проект сега възлиза на 21 милиарда $, или по-малко от преди пандемията. Годишно към 7 милиона души пътуват за лекуване в чужбина, регистрира " Интернешънъл медъкъл травъл джърнъл " (The International Medical Travel Journal) и добавя, че реалистичния годишен напредък на бранша е 5-10 на 100.

Според Ласло Пуцко, който ръководи основаната в Будапеща консултантска компания " Хелт туризм уърлдуайд " (Health Tourism Worldwide), клиниките, извършващи незабавни процедури ще преодолеят по-лесно рецесията, защото пациентите им са по-склонни да заплащат, до момента в който на профилираните в разкрасителни интервенции, като да вземем за пример ринопластика, ще им бъде много по-трудно.

" Ако страдаш от артрит и не можеш да вървиш, надали ще отложиш ортопедичната интервенция, която е животоспасяваща ", споделя Вилиус Скетрис от " Нордортопедикс ".

Кнот е на мнение, че същото важи и за тези пациенти, които имат незабавни зъбни проблеми. " Те нормално не договарят, а напряко подписват ", споделя той.

Пример за това е 71-годишният Боб Мартин. Той е решил да заплати към 18 000 лири за нови импланти в " Криейтив ". Постоянните му зъби по този начин и не поникнали и през целия си живот след ранните детски години той трябвало да разчита на импланти. " Имам ли избор? ", заключава Мартин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР