Китайските власти активно подкрепят курса на висшето ръководство на Русия

...
Китайските власти активно подкрепят курса на висшето ръководство на Русия
Коментари Харесай

Китай застана зад Русия

Китайските управляващи интензивно поддържат курса на висшето управление на Русия за отбрана на държавния суверенитет и поддържане на обществената непоклатимост. Това съобщи китайският външен министър Ван И в четвъртък по време на телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Лавров, предава ТАСС, заяви организация " Фокус ".

„ Решително поддържаме подхванатите от съветската страна ограничения за отбрана на държавния суверенитет и поддържане на обществената непоклатимост “, цитира думите на Ван И уеб сайтът на китайското външнополитическо ведомство. „ Китай е подготвен да поддържа тесни контакти с Русия по въпросите, засягащи противодействието на намесата на други страни във вътрешната политика, както и в битката с дезинформацията “.

По думите на китайския външен министър, Пекин смята, че Москва е благонадежден стратегически сътрудник, с който взаимоотношението не може да бъде помрачено от смяната на събитията. „ Нашето съдействие няма лимити “, акцентира Ван И. Както отбелязва той, Китай и Русия играят позитивна роля на интернационалната сцена, защитавайки справедливостта и ползите на разрастващите се страни. Той напомни, че двете страни би трябвало да употребяват удобните благоприятни условия за стимулиране на двустранното комерсиално и икономическо взаимоотношение.

По-рано за диалога сред министрите заяви и съветското дипломатическо ведомство. В изказването бе маркирано още, че Ван И е оценил високо напъните на Русия по въпроса за удължаването на Договора за редуциране на стратегическите настъпателни въоръжения със Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР