Китайската армия ще организира тази седмица военноморски учения близо до

...
Китайската армия ще организира тази седмица военноморски учения близо до
Коментари Харесай

Китай ще организира военни учения близо до Тайван

Китайската войска ще провежда тази седмица военноморски учения покрай Тайван, заяви китайската организация за сигурност на корабоплаването, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съобщението бе направено единствено няколко дни откакто Пекин удостовери готовността си да прибегне към военна мощ, в случай че самоуправляващият се остров предприеме по-нататъшни стъпки към самостоятелност.

Агенцията не оповестява къде ще се състоят ученията или какви типове войски ще вземат участие, само че е лимитирала достъпа до регионите по крайбрежието на провинциите Гуандун и Фуцзян, западно от Тайван, от 6.00 ч. локално време през днешния ден до 18.00 ч. в петък поради военните маневри.

Агенцията заяви също, че регионът по крайбрежието на провинция Чжъцзян, североизточно от Тайван е с стеснен достъп до четвъртък вечер поради ученията.

Китай счита самоуправляващия се и либерален Тайван за своя територия и в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да го върне под собствен надзор. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР