Китай обвини САЩ заради провала на търговските преговори за смекчаване

...
Китай обвини САЩ заради провала на търговските преговори за смекчаване
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ за провала на търговските преговори

Китай упрекна Съединени американски щати поради неуспеха на комерсиалните договаряния за намаляване на напрежението сред двете страни, осведоми " Спутник ".
" След като Съединени американски щати аргументи търговски търкания, Китай нямаше различен избор, с изключение на да вземе ответни ограничения, в резултат на което комерсиалните връзки сред двете страни бяха наранени ", оповестява се в бяла книга на Държавния съвет на Китай по отношение на позицията на Пекин за икономическите и комерсиалните диалози с Вашингтон.
В документа се показва, че двете страни са можели да напреднат в постигането на съглашение, само че са се сблъскали със съществени спънки.
" Тези компликации постоянно пораждат, тъй като Съединени американски щати се отмята от споразуменията, споделя едно, а прави друго, не демонстрира откровеност и доброжелателност [...] Търговските договаряния се провалиха дефинитивно и отговорността за това е напълно на Съединените щати ", акцентира се в позицията на Пекин.
Азиатската страна е безапелационна, че не има намерение да прави отстъпки по отношение на Вашингтон.
" Необходимо е да се почитат върховенството и достолепието на другата страна при договарянията. Споразумението, до което се стигне, би трябвало да бъде заслужено и за двете страни. Китай в никакъв случай няма да направи отстъпки по отношение на кардиналните въпроси ", предизвестява се в документа.
Същевременно се показва и че " битката сред Съединени американски щати и Китай ще навреди и на двете страни ".
" Единственият верен вид е съдействието. Пекин е подготвен да сътрудничи, с цел да бъдат позволени актуалните търговски разногласия и различия ", акцентира се в документа.
Съединени американски щати и Китай - двете водещи международни стопански системи - започнаха комерсиална война, откакто през юни 2018 година американският президент Доналд Тръмп наложи мита на редица китайски артикули, с цел да понижи комерсиалния недостиг.
От тогава двете страни започнаха взаимно да си постановат мита, като през вчерашния ден влязоха в действие по-високите мит
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР