Китай не вдига телефона от началото на инвазиятаПекин трябва да

...
Китай не вдига телефона от началото на инвазиятаПекин трябва да
Коментари Харесай

Зеленски иска Си Дзинпин да спре войната

Китай не подвига телефона от началото на нашествието
Пекин би трябвало да отреже пазарите си за Москва

Над 500 украински военни премахнати за по-малко от ден

Украйна търси опция да приказва “директно” с китайския водач Си Дзинпин, с цел да потърси помощ за преустановяване на войната с Русия, сподели президентът Влодимир Зеленски, в изявление за англоезичното издание от Хонконг “South China Morning Post”, представено от организация Ройтерс.

Зеленски прикани Китай да преориентира позицията си по отношение на Русия и да употребява своето политическо и икономическо въздействие, с цел да помогне за преустановяване на продължаващата война в страната му.

В първото му изявление за азиатско издание, Зеленски сподели, че е търсил директна връзка с китайския си сътрудник Си Дзинпин, откогато съветската инвазия стартира преди над 160 дни.

“Бих желал да беседваме непосредствено. Имах един диалог с (президента) Си Дзинпин, който беше преди година”, сподели той. “От началото на широкомащабната експанзия на 24 февруари ние поискахме публично диалог, само че (не сме имали) никакъв диалог с Китай, макар че имам вяра, че това би било полезно”, сподели още Зеленски.

“Уверен съм, сигурен съм, че без китайския пазар за Руската федерация Русия би се чувствала в цялостна икономическа изолация”, добави украинският президент. “Това е нещо, което Китай може да направи - да ограничи търговията (с Русия), до момента в който войната свърши, споделя още президентът на Украйна в изявлението.

Международните наблюдаващи напомнят, че президентът на Русия Владимир Путин е разговарял със своя сътрудник от Китай минимум два пъти от 24 февруари насам, съгласно публични данни, оповестени от Москва и Пекин.

Сред тях бе и диалог по-малко от 24 часа след началото на нашествието, след което съветското посолство в Пекин сподели, че Си е изразил своето “уважение” към решението на Путин да нападна Украйна. След като разговаряха още веднъж през юни, Кремъл сподели, че китайският водач утвърждава “легитимността на дейностите на Русия за отбрана на главните национални интереси”.

Междувременно министерството на защитата на Русия заяви, че на територията на Донецк три бригади на Въоръжените сили на Украйна са напуснаха позициите си заради огромни загуби в региона на селищата Соледар, Артемовск и Авдеевка.

Според военното ведомство вследствие на удар по позициите на украинската 92-ра механизирана бригада в Харковска област са унищожени до 130 военнослужещи и 13 единици бронирана техника. Освен това е било изумен и пункт за краткотрайно разполагане на подразделенията на 95-та десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, ситуиран в региона на Константиновка, вследствие на което са били убити до 400 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и 20 бр. военна техника са били премахнати, прецизира съветското военно официално съобщение.

За последните две седмици в Харковска област военнослужещи от съветската армия са разкрили общо шестнадесет диверсанти, които са предавали информация на украинските военни за придвижването на съветските военни колони или са помагали за коригирането на огъня на украинската артилерия, се споделя още в известието.



Бойните машини са осъвременени и превъоръжени
Най-новите съветски танкове Т-90М потеглят към фронта


Танкът Т-90М " Прорив " е оборудван със система за динамична отбрана „ Реликт “ и разполага със отбрана против бронебойни снаряди.

Първа партида от най-новите танкове Т-90М “Прорив” (б. р. - Пробив) и бронирани евакуационни машини БРЕМ-1М влязоха на въоръжение в съветската войска, оповестява държавното издание “Российская газета”.

Т-90М и БРЕМ-1М са измежду най-новите и обещаващи разработки, основани от инженерите-конструктори на Уралското конструкторско бюро по транспортно машиностроене.

Т-90М е най-осъвременената версия на основания през 90-те години танк Т-90. Танкът има техническите благоприятни условия и бойна мощност на машина от 21 век: цялостна отбрана, мощна, надеждна трансмисия и мотор. Т-90М е оборудван със система за динамична отбрана “Реликт”. Разполага със отбрана против бронебойни снаряди. Танкът употребява 125 мм оръдие 2A82-1M, което има по-голям обхват и усъвършенствана акуратност. По отношение на системите за връзка и ръководство Т-90М е уеднаквен с танка Т-14 “Армата”, от който първият се отличава с по-ниска цена и лекост на поддръжка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР