Китаецът Ибин У отстрани Ник Кирьос (Австралия) след успех със

...
Китаецът Ибин У отстрани Ник Кирьос (Австралия) след успех със
Коментари Харесай

Китаец би шута на Ник Кирьос

Китаецът Ибин У в профил Ник Кирьос (Австралия) след триумф със 7:5, 6:3 и се класира за втория кръг на шампионата по тенис Щутгарт.

У, който е на 64-о място в ранглистата на АТР, във втория кръг ще играе против унгарския квалификант Мартон Фучович.

Кирьос, който през предходната година доближи до полуфинал в този шампионат в Югозападна Германия, има репутацията на финалист от Уимбълдън през 2022-а година.

За него днешната среща беше и първа за сезона, откакто претърпя интервенция на коляното.

Началото на мача не беше изненадващо и австралиецът стартира да постанова своя темп, демонстрирайки сервиса си много рано.

Той натрупа 11 аса в първия сет, доминирайки при подаването си и загуби единствено няколко точки.

В същото време Ибин У имаше повече проблеми при подаването си, допускайки и точки за пробив. Но австралиецът остана с празни ръце, защото не употребява нито една от тях.

Той разреши на У Ибин да осъществя някои свои благоприятни условия и като че ли от нищото азиатецът поведе с 7:5.

В началото на втория сет не се виждаха проблеми за нито един от двамата, затвърждавайки сервиса си.

Кирьос още веднъж доминираше първоначално и отново по подобен сюжет изпусна фокуса в осмия гейм, където китайският тенисист го проби на нула. Така той завоюва срещата в два сета и отива в идващия кръг.

Самият Фучович се оправи с канадеца Денис Шаповалов в три сета – 3:6, 6:3, 6:4.

Руснакът Аслан Карацев преодоля Корентен Муте (Франция) със 7:6 (0), 6:7 (8), 7:5 и си обезпечи мач с номер 2 в схемата на шампионата Тайлър Фриц (САЩ).

За втория кръг се класираха също по този начин Грегоар Барер (Франция) с 6:4, 6:3 над Оскар Оте (Германия), както и Ян Ленард Щруф. Германецът Щруф отстрани Чжън Чжъчжен (Китай) с 6:1, 6:4.

Французинът Адриан Манарино си подсигурява среща с Даниил Медведев във втория кръг на шампионата по тенис в Хертохенбош (Нидерландия), който е с награден фонд 673 хиляди евро, откакто в профил сънародника си Артур Фийс със 7:6 (1), 6:4.

Медведев, който е номер 3 в света, е лидер в схемата на шампионата.

53-ят в класацията на АТР Манарино има позитивен баланс против Медведев в петте мача сред двамата до в този момент – три победи и две загуби.

Последната им среща беше предходната година на полуфиналите на същия шампионат и успеха тогава беше за Медведев.

Италианецът Яник Синер, 9-и в АТР-ранглистата, ще влезе в игра непосредствено от втория кръг.

Негов противник ще бъде Александър Бублик (Казахстан), който се избави от отпадане от белгиеца Давид Гофен, побеждавайки го с доста шанс със 7:5, 7:5.

Представителят на домакините Талон Грийкспур, номер 6 в схемата, мина през първия си противник – Микаел Имер (Швеция) с 6:2, 3:6, 6:3.

Австралиецът Алексей Попирин е идващото му затруднение, откакто отстрани Артур Ридеркнех (Франция) с 6:3, 7:6 (6).

Емил Русувуори (Финландия) в профил американеца Брандън Нашкашима с 6:3, 3:6, 6:3 и във втория кръг ще би трябвало да спори с Юго Юмбер (Франция).

При дамите 42-годишната американка Винъс Уилямс се завърна на корта, само че загуби от Селин Неф в първия кръг.

Неф означи запаметяваща се победа при дебюта си в главната скица на WTA, идвайки от сет обратно в резултата и пробив, с цел да победи Винъс Уилямс с 3:6, 7:6, 6:2 за 2 часа и 18 минути.

Опитната американка не беше играла от пет месеца, а кондиционното й положение не бе положително.

Уилямс е някогашна номер 1 в международната женска класация, има седем трофеи от Големия шлем на сингъл, пет от които са на тревата на Уимбълдън.

17-годишната Неф е родена през 2005-а година в Швейцария, а любопитното е, че нейна треньорска е била майката на Мартина Хингис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР