“Киберсигурността е основен акцент на предстоящото издание на форума Global

...
“Киберсигурността е основен акцент на предстоящото издание на форума Global
Коментари Харесай

Киберсигурност и защита от хакерски атаки са основните теми на Global Tech Summit 2017


“Киберсигурността е главен акцент на идното издание на форума Global Tech Summit”, съобщи Ивелина Абаджиев, създател на Global Tech Summit. “С навлизането на дигитализацията в всекидневието ни, няма подозрение, че сигурността е топ тематика, която вълнува, както огромните компании, по този начин и елементарните хора. Няма значение дали става дума за потреблението на уеб сайтове за запознанства, мобилно и онлайн банкиране, извършване на покупки в Интернет, свързване на мобилни устройства и други цифрови услуги - всички тези браншове са били обект на хакерски офанзиви през последните 18 месеца”, аргументира фокуса на събитието госпожа Абаджиева.

Global Tech Summit - най-мащабният софтуерен конгрес в района, ще се организира в интервала 17-19 октомври с поддръжката на София Тех Парк. Global Tech Summit сплотява одобрените конференции за софтуерни разработчици и ИТ експерти - Java2Days и CodeMonsters, и събитието, което промотира внедряването на новаторски технологии в помощ на бизнеса - Technology4Business. В рамките на форума са включени и безплатните начинания, ориентирани към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids.

По време на Global Tech Summit ще бъдат дискутирани сериозността на актуалните кибер закани и ще се прегледат вероятните решения. Международният софтуерен конгрес се концентрира върху всички аспекти на сигурността и отбраната, които попадат в обсега на събитията: от проектирането и основаването на програмен продукт, през последващата обработка на данни, до методите за отбрана.

Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху положителните практики и стандарти за създаване на сигурен програмен продукт, до момента в който Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и по какъв начин да бъдат спазени дейно от фирмите в района.

Посетителите на събитието ще имат опция да се срещнат със международно известни имена в сектора, които презентират на водещите конференции за сигурност в Съединените Щати като BlackHat и DefCon (Маркус Хътчинс бе хванат от ФБР точно след DefCon в Съединени американски щати. Той обезвреди един от най-големите световни кибер офанзиви (WannaCry), само че от ФБР го упрекнаха, че е продавал програмен продукт за кибер офанзиви (Kronos) на черния пазар.). Сред лекторите са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле и други.

Освен мощното софтуерно наличие форумът ще включва и специфични сесии, ориентирани към стила, здравословния метод на живот, спорта и заниманията, които вълнуват софтуерните специалисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР