Казанлък. Кметът на Казанлък Галина Стоянова и зам.-кметът по култура

...
Казанлък. Кметът на Казанлък Галина Стоянова и зам.-кметът по култура
Коментари Харесай

Стара Загора: В Казанлък бе подписано Споразумение за сътрудничество с алжирския град Блида

Казанлък. Кметът на Казанлък Галина Стоянова и зам.-кметът по просвета на алжирския град Блида Халед Хасен Бей подписаха Споразумение за съдействие сред двата града, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . До края на годината следва да бъде подписана и стратегия, която ще конкретизира рамките на съдействието в региона на промишлеността, културата, туризма, младежките действия. Реално обменът сред двата града ще бъде реалност през 2018 година.
Алжирската делегация, водена от Н. Пр. Латифа Беназза, ексклузивен и пълномощен дипломат на Алжир в България, бе посрещната от кмета Галина Стоянова. В състава на делегацията са включени представители на Областното и Общинско управление на Блида. От българска страна на подписването участваха тримата зам.-кмета на Община Казанлък, началникът на кабинета на кмета и ръководителят на Общинския съвет Николай Златанов. На церемонията участва и регионалният шеф Гергана Микова, която ще бъде хазаин на делегацията от Алжир на 27 септември в Стара Загора, когато следва да бъде подписано Споразумение за съдействие и на регионално равнище с област Блида.
Кметът Галина Стоянова срещна представителите на делегацията от Алжир с културно-историческото минало и с сегашното на Казанлък, а за развиването на Блида приказва зам.-кметът Халед Хасен Бей.
„ Много особено е побратимяването ни с Блида, тъй като има доста благоприятни условия освен обичайните производители на розово масло да обменят опит с производителите в Блида, само че има доста благоприятни условия младежите, както и представители на бизнеса да основават свои общи планове. За нас туризмът и популяризирането на Празника на розата и Празниците в Долината на тракийските царе са извънредно значими и мисля, че с отварянето си към Алжир ще създадем допустимо опознаването на нашия район “, сподели кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.
Зам.-кметът на Блида Халед Хасен Бей съобщи, че алжирският град чака доста от това съдействие в региона на културата, а по-късно и в други области като стопанската система. „ Тези два града си наподобяват. Общото сред тях е розата и ще стартираме оттова “, сподели зам.-кметът на Блида.
Н. Пр. посланикът на Алжир Латифа Беназза изясни желанието за побратимяване сред Казанлък и Блида още с историческите връзки сред България и Алжир. Тя съобщи, че България и българите имат изключително място в сърцата на алжирците. „ Исторически България ни е подкрепила доста преди да извоюваме своята самостоятелност, беше до нас и по-късно, когато трябваше да построяваме нашата страна и мисля, че това завещание тряба да ни въодушеви и по-нататък да продължим ", сподели той
В края на церемонията двете страни си размениха дарове.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР