Католиците днес отбелязват Възкресение Христово. Как посрещна светлият празник най-голямата

...
Католиците днес отбелязват Възкресение Христово. Как посрещна светлият празник най-голямата
Коментари Харесай

Католическата общност в Пловдивско отбелязва Великден

Католиците през днешния ден означават Възкресение Христово. Как посрещна светлият празник най-голямата католическа общественост у нас, която се намира в Пловдивска област?

Най-много хора от католическата общественост у нас живеят в общините Калояново, Раковски и Пловдив. Кулминацията на честванията беше нощес по време на пасхалното бдение.

Рано тази заран имаше и свещенодействие, а в 10 часа се отслужи огромната католическа меса в храм " Успение Богородично ", който тази година чества 100 години от основаването си.

Хората донесоха храна от великденската софра за благословия, а енорийският духовник Борис пожела на всички да усетят празника като персонална среща с Иисус:

" Ако ние четем историята за Възскресението като отминало събитие, тогава Евангелието губи своята новост и каква е тази богатства новина, че Иисус е жив, в случай че не го срещнем през днешния ден ", сподели той.

По време на службата се благославят великденските яйца, курабиите, типични за българските католици, както и месото, изясни.

" По-скоро го одобряваме като знак това благославяне, не като нещо доста значимо за католическия свят. Важна е литургията ", изясни Милко Петров.

Вижте още в директното включване на Владислав Севов от с. Житница
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР