Като от фестивал на сюрреализма прозвуча новината в началото на

...
Като от фестивал на сюрреализма прозвуча новината в началото на
Коментари Харесай

Рияд продължава ценовата война на пазарите, където Москва изнася петрол

Като от фестивал на сюрреализма прозвуча новината при започване на седмицата, че на петролния пазар купувачите получаваха пари с цел да купят от черното злато. Цената на американския лек недопечен нефт се срина за броени часове до нива, невиждани през последните три десетилетия.

Това се случи, откакто по-рано този месец главните страни производителки от групата ОПЕК+ се договориха фрапантно да понижат добивите си, само че свиването им с близо една четвърт се оказа незадоволително, с цел да компенсира спада на потреблението, провокиран от пандемията Covid-19. Търговията с американския нефт е в допълнение наранена поради информацията, че главните складове на суровината в Съединени американски щати са съвсем запълнени.

Сривът в цената на петрола директно визира и стопанската система на друга международна мощ - Русия, чийто бюджет се попълня съвсем на половина от данъчните доходи от енергийните компании. В същото време поради пандемията Русия разгласи април за неработен месец. И въпреки да разчита на забележителен буфер от 700 милиарда $ валутен запас, в Москва също пораства безпокойството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР