Като национална трагедия невиждана за последните 20 години в Гърция

...
Като национална трагедия невиждана за последните 20 години в Гърция
Коментари Харесай

България предложи помощ на Гърция, над 50 са жертвите

Като национална покруса невиждана за последните 20 години в Гърция се дефинират следствията от пожарите, които избухнаха през вчерашния ден в региона на Атина. Над 50 са към този момент жертвите, 16 от които малолетни деца, над 160 са настанени с тежки изгаряния в лечебни заведения.

Нови 30 души бяха открити в таверна на морето обгорени. Според кмета на едно от най-засегнатите селища Рафина броят на жертвите ще се усилва. Бедствено състояние бе оповестено нощес в регионите, където продължава да гори. Пожарна, войска, гражданска отбрана, доброволци се борят и в този миг с огнената буря.

Подкрепления идват от Кипър и Америка. Българския министър председател Бойко Борисов също предложи помощ на Гърция. Въпреки напъните обаче обстановката с горските пожари към Атина е отвън надзор. Цяла нощ частни яхти и риболовен лодки събираха хората от морето, които се пробваха да се спасят там. Спасителните и издирвателни интервенции не престават и в този миг. Много хора останаха без домове. По пристанището в Рафина има струпани хора, които търсят околните при идване на всяка лодка. Предполага се че над 400 души са се хвърлили в морето да се избавят, като до този миг единствено към половината са избавени.

„Следващите три месаца, ще плуват единствено трупове от морето“, сподели жител, който е плувал повече от 3 часа, с цел да се избави.

„Никога не съм плувала, само че като се хвърлих в морето започнах да плувам“, описа различен очевидец.

Майки, прегърнали децата си, бяха открити измежду обгорените. Най-малката жертва е единствено на 6 месеца.

От щаба в българско посолство оповестиха, че няма постъпили позвънявания за потърпевши български жители.

Wow
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР